Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2013

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΝΙΚΑΣ»

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΝΙΚΑΣ»
Για δεύτερη μέρα στην πύλη του εργοστασίου
Συνεχίζουν την απεργία για να επιστρέψουν στη δουλειά οι απολυμένοι πρωτοπόροι συνάδελφοί τους

Οι εργαζόμενοι στην διάρκεια της χτεσινής γενικής συνέλευσης
Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι του «ΝΙΚΑΣ», απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων μελών της Εργοστασιακής Επιτροπής και άλλων πρωτοπόρων εργατών. Στη χτεσινή τους γενική συνέλευση αποφάσισαν ομόφωνα νέα 24ωρη απεργία, η οποία λήγει τη Δευτέρα το πρωί (το Σαββατοκύριακο το εργοστάσιο είναι κλειστό), οπότε και θα προχωρήσουν σε νέα συνέλευση. Υπενθυμίζεται ότι προχτές, η εργοδοσία, απέλυσε συνολικά -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- 8 εργαζόμενους (6 μέλη της Επιτροπής), με εξώδικα που έστειλε στα σπίτια τους και με τη συνοδεία ...σεκιουριτάδων για όσους απέλυσε μέσα στο εργοστάσιο.

Χτες, από νωρίς το πρωί, οι εργαζόμενοι βρέθηκαν μπροστά στην πύλη του εργοστασίου για τη γενική τους συνέλευση. Εκλέχτηκαν απεργιακές επιτροπές, από κάθε τμήμα του εργοστασίου, προκειμένου να συντονιστεί ακόμη καλύτερα ο απεργιακός αγώνας, να ενισχυθεί παραπέρα η Εργοστασιακή Επιτροπή. Αποφασίστηκε, επίσης, να ενισχυθούν οι βάρδιες περιφρούρησης και μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε περίπτωση που η εργοδοσία επιδιώξει να σπάσει την απεργία και να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό. Οι εργαζόμενοι απαιτούν συνάντηση με την εργοδοσία, προκειμένου να ζητήσουν την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά, αλλά και για να σταματήσουν τα όποια αντεργατικά σχέδια. Η εργοδοσία αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους.

Η παρουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων, χτες, έξω από το εργοστάσιο, έστειλε το μήνυμα ότι παραμένουν ενωμένοι. Οι ίδιοι οι εργάτες και οι απολυμένοι, εκφράζουν την πεποίθηση ότι η εργοδοσία δε θα μείνει με «σταυρωμένα χέρια» και πως θα επιδιώξει με τρομοκρατία, απειλές αλλά και με το «καρότο» να διασπάσει τους εργάτες. Γι' αυτό, ήδη από την πρώτη μέρα της απεργίας το Συνδικάτο κάλεσε τους εργάτες να «κλείσουν τα αυτιά τους» στις πιέσεις που μπορεί να ασκήσει η εργοδοσία.

Με ανακοίνωσή της, η Εργοστασιακή Επιτροπή του κλαδικού Συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στον «ΝΙΚΑ», τονίζει: «Είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως την ενότητα και το δίκιο μπορεί να το νικήσει με τις απολύσεις και την τρομοκρατία. Ισα - ίσα, που όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον ΝΙΚΑ από σήμερα είμαστε πιο δυνατοί, πιο οργισμένοι και αποφασισμένοι να παλέψουμε για το δίκιο μας. Αυτός είναι ο δικός μας νόμος».

Στο πλευρό των απεργών και χτες βρέθηκε η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών. Την αλληλεγγύη μετέφερε και το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το ΕΚΑ.

Ριζοσπάστης, Σάββατο 9 Νοέμβρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.