Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Μονοπωλιακοί ανταγωνισμοί στην ενέργεια

Εντείνονται οι ενδοαστικοί ανταγωνισμοί στον τομέα της ενέργειας, έναν από τους πιο ζωτικούς τομείς για την καπιταλιστική ανάπτυξη γενικά, αλλά και ιδιαίτερα για την ελληνική οικονομία. Η ελληνοκυπριακή «Energean Oil & Gas» (βλ.εδώ) σε συμμαχία με τον γνωστό διεθνή βρετανικό όμιλο BP συγκρούεται με τα ελεγχόμενα από τον όμιλο Λάτση ΕΛΠΕ (βλ. εδώ).

Από 902

Αναστέλλει τις γεωτρήσεις η «Energean Oil & Gas»

Την απόφαση της «Energean Oil & Gas» (μητρικής εταιρείας της «Kavala Oil») να αναστείλει επ’ αόριστον το γεωτρητικό της πρόγραμμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μαθιός Ρήγας.

Η κίνηση αυτή αποδίδεται σε επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς, καθώς η εταιρεία ζητάει να τροποποιηθεί η σύμβαση με τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), προς όφελος της ΒΡ.

Η υφιστάμενη σύμβαση παραχώρησης προβλέπει ότι τα ΕΛΠΕ είναι η μοναδική εταιρεία που αγοράζει το πετρέλαιο που εξορύσσεται από την «Kavala Oil».

Όμως η εταιρεία ζητάει από το ΥΠΕΚΑ να της επιτρέψει να πουλάει το πετρέλαιο στην ΒΡ, με την οποία έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της «Energean Oil & Gas».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.