Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Εργοδοσία "Δέλτα": Κόβει από τους εργαζόμενους σχεδόν δύο μισθούς!

ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΔΕΛΤΑ»
Κόβει από τους εργαζόμενους σχεδόν δύο μισθούς!
Να μην υπογράψουν τα χαρτιά που τους προτείνει η εργοδοσία καλεί η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών


Πετσόκομμα μισθών ανακοίνωσε η εργοδοσία της εταιρείας γάλακτος ΔΕΛΤΑ (ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο VIVARTIA, της MIG) στο εργοστάσιο του Ταύρου. Ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι το Δεκέμβρη του 2013 και το Δεκέμβρη του 2014 θα κόψει το 50% του μισθού κάθε μήνα (δηλαδή έναν ολόκληρο μισθό), ενώ για άλλους δύο μήνες στη διάρκεια του έτους θα κόψει άλλο 1/3 του μισθού για κάθε μήνα (συνολικά θα χάσουν άλλα 2/3 ενός μισθού μέσα στο χρόνο). Σύνολο, δηλαδή, ένας μισθός και 2/3 επιπλέον, μέσα στο χρόνο!

Κατ' αυτόν τον τρόπο, η εργοδοσία, χωρίς να το λέει, στην πραγματικότητα κόβει το δώρο των Χριστουγέννων και κατά 2/3 τα επιδόματα Πάσχα και άδειας (κατά τ' άλλα, η κυβέρνηση δηλώνει πως τα δώρα είναι κατοχυρωμένα...). Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών καλεί τους εργαζόμενους να μην υπογράψουν το χαρτί με τις μειώσεις και προειδοποιεί τη διοίκηση της πολυεθνικής να μην απολύσει κανέναν εργαζόμενο που δε θα υπογράψει.

Μεταξύ άλλων τονίζει: «Δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να πιστέψει ότι τα μέτρα αυτά είναι προσωρινά. Είναι μέτρα που έρχονται από την ΕΕ και θα συνεχίσουν να έρχονται. Θυμηθείτε όταν η VIVARTIA μετέτρεψε τα επιδόματά σας σε οικειοθελείς παροχές, η Ομοσπονδία σας προειδοποιούσε να μην υπογράψετε διότι η επίθεση στα δικαιώματά σας δε θα έχει σταματημό. Θυμηθείτε επίσης ότι διάφοροι "καλοθελητές" σας έλεγαν ότι η ΔΕΛΤΑ είναι μια "μεγάλη οικογένεια", και ότι "εδώ εμείς είμαστε καλά", "βάζει παραγωγή νέων προϊόντων", και "δεν θα μας πειράξει".

Να σημάνει συναγερμός σε όλα τα εργοστάσια της VIVARTIA πανελλαδικά. Η επίθεση αφορά όλους τους εργαζόμενους στην διανομή, παραγωγή, αποθήκη, συσκευαστήριο, ποιοτικό έλεγχο, γραφεία, marketing, πωλήσεις, εργολαβικούς (...) Μόνο με την οργάνωση και συσπείρωση σε κάθε εργοστασιακό χώρο, στο πλάι της ταξικής Ομοσπονδίας μπορούμε να βάλουμε φρένο σε αυτές τις εξελίξεις. Οπως και οι εργαζόμενοι στην ΕΒΓΑ οι οποίοι δεν αποδέχτηκαν τις μειώσεις μισθών που ήθελε να επιβάλει ο όμιλος Φιλίππου και βρισκόμενοι εδώ και 4 εβδομάδες σε κινητοποιήσεις (2ωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια) έχουν εμποδίσει την εφαρμογή των μειώσεων».

Ριζοσπάστης, Πέμπτη 14 Νοέμβρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.