Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

 Σωματεία Ζώνης: Νέες καταδίκες συνδικαλιστών

Σωματεία Ζώνης: Νέες καταδίκες συνδικαλιστών
Κλιμακώνεται η επίθεση κράτους και εργοδοσίας ενάντια στη συνδικαλιστική δράση


Χαρακτηριστικά κλιμάκωσης παίρνει η επίθεση του κράτους και της εργοδοσίας ενάντια στη συνδικαλιστική δράση.

Την Τετάρτη 13 Νοέμβρη, το μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες, καταδίκασε σε 6 μήνες φυλάκισης συνδικαλιστές των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Στις 31 Οκτώβρη είχε καταδικάσει δυο ακόμα συνδικαλιστές σε 5μηνη φυλάκιση.

Η χθεσινή υπόθεση αφορούσε στάση εργασίας που είχαν διοργανώσει τα σωματεία στις 11 Ιούνη στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού(ΒΙΠΑΣ). Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πλήθος ακόμα συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων προκειμένου να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση, τις Συλλογικές Συμβάσεις, τα εργασιακά δικαιώματα και τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής δίκης, ο εργολάβος που έχει υποβάλλει την μήνυση σε βάρος των συνδικαλιστών έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει τα σωματεία ως «εγκληματική συμμορία του ΚΚΕ»!!!

Να σημειωθεί ότι η ομάδα των εργοδοτών που καταγγέλθηκε από τα συνδικάτα ότι έβαλε τους φασίστες της Χρυσής Αυγής να επιτεθούν στους κομμουνιστές εργάτες στο Πέραμα, όχι μόνο δεν έχουν κληθεί ούτε για κατάθεση, αλλά έχουν στήσει βιομηχανία διώξεων σε βάρος των συνδικαλιστών των ταξικών σωματείων της Ζώνης. Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου μετρά πάνω από 200 μηνύσεις και πάνω από 150 το κάθε μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου ξεχωριστά!!!.

Οι εξελίξεις αυτές καθιστούν ακόμα περισσότερο επίκαιρη την Ερώτηση του ΚΚΕ στην Βουλή για τις συνδικαλιστικές διώξεις. Σε αυτή το ΚΚΕ σημειώνει ότι«εντείνονται όλο και περισσότερο οι διώξεις αλλά κυρίως οι καταδίκες αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Κλιμακώνεται με αυτό τον τρόπο η εφαρμογή του αυταρχικού δόγματος της κυβέρνησης «νόμος και τάξη». Το ΚΚΕ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό:«Πώς τοποθετείται η κυβέρνηση απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη κλιμάκωση του κυβερνητικού αυταρχισμού και την απροκάλυπτη χρησιμοποίηση των Δικαστηρίων για την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού; Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, ώστε να παύσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις σε βάρος του εργατικού και λαϊκού κινήματος;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.