Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων: Συκοφαντίες και κλίμα τρομοκρατίας από την πλειοψηφία ενάντια στις μαζικές ταξικές δυνάμεις του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συκοφαντίες και κλίμα τρομοκρατίας από την πλειοψηφία
Ανακοίνωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, μπροστά στο Συνέδριο


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκλογές στο Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 18/11 και ολοκληρώνονται αύριο, Σάββατο. Χαρακτηριστικό της μεγάλης προσέλευσης είναι ότι τις τρεις πρώτες μέρες ψήφισαν περισσότεροι οικοδόμοι από ό,τι συνολικά στις προηγούμενες εκλογές, ανάμεσά τους και πολλοί μετανάστες.

Η μαζική ανταπόκριση των οικοδόμων είναι έκφραση της εμπιστοσύνης προς το συνδικάτο, που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε στην οργάνωση της πάλης, μπήκε μπροστά σε κινητοποιήσεις ενάντια στις διακοπές ρεύματος και νερού, πήρε πρωτοβουλίες για τη στήριξη των οικογενειών των ανέργων, έδωσε μάχη για την προστασία των ανασφάλιστων, σήκωσε τείχος απέναντι στη μείωση των μεροκάματων, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στις απολύσεις και την απλήρωτη δουλειά.

Με δεδομένο ότι το Συνδικάτο Οικοδόμων αποτελεί στήριγμα του ταξικού κινήματος και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο νομό Ιωαννίνων, η μαζικοποίησή του προκαλεί ανησυχία στους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που συγκροτούν μέχρι σήμερα την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.

Από την πρώτη μέρα των εκλογών, στελέχη τους συκοφαντούν το συνδικάτο και διαδίδουν ψέματα για δήθεν νοθείες. Μάλιστα, ο πρόεδρος (ΠΑΣΚΕ) του ΕΚ έκανε παρέμβαση στο Πρωτοδικείο, επικαλούμενος «παρατυπίες» στη διαδικασία των εκλογών, χωρίς όμως να μπορεί να παρουσιάσει την παραμικρή ένδειξη. Την προσπάθεια αυτή σιγοντάρουν και οι δυνάμεις του ΝΑΡ, με ανακοίνωση του συνδυασμού τους που παίρνει μέρος στις εκλογές, στην οποία αναπαράγουν παρόμοιες συκοφαντίες.

Η επίθεση στο ταξικό συνδικάτο δεν είναι άσχετη με το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, που είναι προγραμματισμένο για τις αρχές Δεκέμβρη. Μπροστά στη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του συνεδρίου, που θα γίνει τη Δευτέρα, οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, δημοσιογράφος σε τοπικό σταθμό (Ηπειρος TV1), επικαλέστηκε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου έχει ζητήσει παρουσία ΜΑΤ και παρέμβαση εισαγγελέα στη γενική συνέλευση.

Με κάθε τρόπο, επιδιώκουν να διατηρήσουν το συσχετισμό που τους επιτρέπει να παίζουν το ρόλο τους στο πλευρό της μεγαλοεργοδοσίας. Πρόσφατο παράδειγμα, είναι η στάση του γραμματέα του ΕΚ (ΠΑΣΚΕ) και προέδρου του σωματείου εργαζομένων του πτηνοτροφικού συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ», που συμφώνησε κρυφά σε επιχειρησιακή σύμβαση με μείωση μισθών, ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες.

Σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν την εργατική τάξη των Ιωαννίνων, τους συναδέλφους αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο «να είναι σε επαγρύπνηση, να περιφρουρήσουν την κανονική διεξαγωγή του συνεδρίου, τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ στη βάση των πραγματικών συσχετισμών που με την ψήφο τους σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία έχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι διαμορφώσει.

Η επίκληση εισαγγελέων και αστυνομίας μάς γυρίζουν στις πιο μαύρες εποχές για το συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι τρανή απόδειξη, γιατί η εργατική τάξη πρέπει να απαλλαγεί από τους εκπροσώπους του κεφαλαίου στο συνδικαλιστικό κίνημα, παλιό και νέο εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό».

Ριζοσπάστης, Παρασκευή 22 Νοέμβρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.