Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

 Δικαστικές διώξεις των εργατών της «Ελληνικής Χαλυβουργίας»



Κάλεσμα στους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», τους οποίους σέρνουν στα δικαστήρια κυβέρνηση και βιομήχανος Μάνεσης, απευθύνει προς τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ:

«Η κυβέρνηση και ο βιομήχανος Μάνεσης μετά τις απολύσεις και την καταστολή συνεχίζουν με δικαστικές διώξεις και στέλνουν αύριο στα δικαστήρια τους χαλυβουργούς που για μήνες αποτέλεσαν φάρο στους αγώνες των εργαζόμενων όλης της χώρας.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Ο πολύμηνος και ηρωικός απεργιακός αγώνας που έδωσαν οι χαλυβουργοί στις πύλες του εργοστασίου ήταν και είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Να μην περάσει η τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς.

Να μην περάσει το δόγμα "νόμος και τάξη".

Με αλληλεγγύη, οργάνωση και συσπείρωση στα σωματεία μας μπορούμε να αποκρούσουμε κάθε επίθεση της εργοδοσίας, την κρατική βία».

Καταγγελία της ΑΣΓΜΕ

Ανάμεσα στους 19 χαλυβουργούς που σύρονται στα δικαστήρια από τον βιομήχανο Μάνεση με κατασκευασμένα αδικήματα είναι και μία γυναίκα, σύζυγος χαλυβουργού, η Μαρία Δελή, η οποία είναι μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά και Αττικής, αλλά και της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ). 

Η ΑΣΓΜΕ καταγγέλλει σε όλους τους γονείς και τους εργαζόμενους τόσο τις διώξεις των απεργών χαλυβουργών όσο και της Μαρίας Δελή. (Διαβάστε παρακάτω συνημμένη την ανακοίνωση).

Τη συμπαράστασή του στους χαλυβουργούς εκφράζει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.