Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2013

Νίκησαν συσπειρωμένοι στο κλαδικό ΣυνδικάτοΜε αυτήν την ανάρτηση εγκαινιάζουμε μια νέα ετικέτα, τις "Νίκες του ταξικού κινήματος". Σκοπός μας είναι να επισημαίνουμε τις ανεξαρτήτου μεγέθους και σημασίας νίκες του οργανωμένου ταξικού κινήματος. Γιατί όλες αυτές οι νίκες έχουν σημασία, καθώς δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι η ταξική πάλη (και μόνο αυτή!) μπορεί να φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Δεν πρέπει να πτοούμαστε που δεν υπάρχουν προς στιγμήν περισσότερες και μεγαλύτερες κερδισμένες μάχες, γιατί τα πράγματα αλλάζουν και θα αλλάξουν. Θα αλλάξουν όμως μόνο μέσα από την οργανωμένη δράση των ταξικών δυνάμεων. Οι εργαζόμενοι έχουν την δύναμη να αντισταθούν και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να ανατρέψουν το εκμεταλλευτικό σύστημα δια παντός. 

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΑΤΕΡΜΩΝ»
Νίκησαν συσπειρωμένοι στο κλαδικό Συνδικάτο

Στην καταβολή των δεδουλευμένων υποχρεώθηκε η εργοδοσία της εταιρείας ΑΤΕΡΜΩΝ (υπεργολάβος στα δίκτυα της ΔΕΗ) ύστερα από τη δεκαήμερη απεργία των εργαζομένων, που είχε κηρύξει το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής. Παράλληλα η εργοδοσία αναδιπλώθηκε σε ό,τι αφορά τους σχεδιασμούς της για μείωση των μισθών, οι οποίοι συνοδεύονταν από απειλές σε όσους δεν τη δέχονταν, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο. Η μεγαλύτερη όμως νίκη είναι τα όσα περιγράφει το ίδιο το Συνδικάτο: «Οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο σωματείο τους έδωσαν μια παλικαρίσια μάχη δέκα ημερών, αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους. Το σύνολο σχεδόν των εργαζόμενων ήταν κάθε πρωί έξω από την πύλη του εργοταξίου, περιφρουρώντας την απεργία. Ο αγώνας των συναδέλφων μας δίνει το παράδειγμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και όχι μόνο, που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα».

Ριζοσπάστης, Τρίτη 5 Νοέμβρη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.