Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Πλουτοκρατία; Ποια πλουτοκρατία;




Θα βρείτε ολόκληρη την έκθεση ΕΔΩ.

Παρατήρηση ως προς την Ελλάδα
Στην έκθεση (σελίδα 58) βλέπουμε ότι στην Ελλάδα για το 2012-2013 υπάρχουν 455 "υπερπλούσια" άτομα που κατέχουν συνολικά 50 δισεκατομμύρια δολάρια (50.000.000.000$) Net worth ή Καθαρή θέση. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ένα από τα άτομα αυτά κατέχει ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο κεφάλαιο για επένδυση (δεν αφορά δηλαδή την προσωπική ή επιχειρησιακή περιουσία, που σε αυτήν την περίπτωση το κεφάλαιο θα ήταν πολύ μεγαλύτερο) τουλάχιστον 1 εκατομμύριο δολάρια. Κάνοντας την διαίρεση διαπιστώνουμε ότι κάθε άτομο κατέχει κατά μέσο όρο 109.890.109,890$, δηλαδή σχεδόν 110 εκατομμύρια δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν άτομα με πολύ μεγαλύτερη από αυτήν "καθαρή θέση". 
Παρατηρούμε επίσης ότι η κρίση δεν φαίνεται να επηρέασε ουσιαστικά τα άτομα αυτά, καθώς δεν παρατηρούμε σημαντική διαφορά με τα στοιχεία της έκθεσης της προηγούμενης χρονιάς.
Η Ελλάδα φαίνεται επίσης να κατέχει την 20η θέση στην Ευρώπη στον δείκτη αυτόν, από τις συνολικά 45 χώρες, βρίσκεται δηλαδή στο ανώτερο ήμισυ. Για την αξιολόγηση των στοιχείων να ληφθεί υπ'όψιν ότι στην Ελλάδα παρατηρείται σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης μεγάλη μείωση των εισοδημάτων των υπολοίπων κοινωνικών στρωμάτων λόγω κρίσης. Αυτό είναι σημαντικό προκειμένου να υπολογίσουμε (με βάσει και άλλων στοιχείων φυσικά) και να έχουμε μια εικόνα για την συγκέντρωση του πλούτου και του κεφαλαίου στην χώρα μας.

Naphta

Πηγή: Wealth-X

Δείτε επίσης: Οικοδόμος


1 σχόλιο:

  1. Για τον φίλτατο @ITwasntME από το phorum.gr:

    Δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναδημοσιεύεις ό,τι θες από το blog μου, αλλά θεωρώ έντιμο να παραθέσεις την πηγή ή τουλάχιστον να μην σβήνεις εσκεμμένα το όνομα μου ή να αλλάζεις και το όνομα του λινκ του Οικοδόμου. Δεν μπορώ παρά να υποθέσω κάποια σκοπιμότητα... (http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=80&t=269151)

    Ευχαριστώ πολύ

    NAPHTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.