Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Τουρκία: Νύχτα βαρβαρότητας από τις δυνάμεις καταστολής


Με μαζικές διαδηλώσεις απαντά ο τουρκικός λαός σε Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις



Η βαρβαρότητα της τουρκικής κυβέρνησης εκδηλώθηκε για άλλη μια φορά το Σάββατο το βράδυ στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στους διαδηλωτές που αντιδρούν στην πολιτική της.

Η αστυνομία, μετά τη λήξη του λεγόμενου τελεσίγραφου που έδωσε ο πρωθυπουργός Ερντογάν, επιτέθηκε με «βροχή» δακρυγόνων, χημικών, κανόνια νερού, πλαστικές σφαίρες και χτύπησε αδιακρίτως γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους που βρίσκονταν στο χώρο που έχουν κατασκηνώσει οι διαδηλωτές στο πάρκο Γκεζί από τα τέλη Μάη.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες σχετικά με τον αριθμό των τραυματιών, ωστόσο τα ασθενοφόρα όλη τη νύχτα παραλάμβαναν ανθρώπους, ενώ κάποια τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν και ένα νεκρό που όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για τον 5ο νεκρό από την αρχή των λαϊκών διαδηλώσεων πριν δύο βδομάδες, ενώ οι τραυματίες, πολλοί από αυτούς σοβαρά, υπερβαίνουν τους 7.500.

Στόχος της κυβέρνησης Ερντογάν, πέρα από την τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος, είναι με την εκκένωση της πλατείας να εκκαθαρίσει το χώρο προκειμένου το απόγευμα της Κυριακής να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση οπαδών του, του λεγόμενου Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ΑΚΡ, και να κάνει επίδειξη δύναμης.

Παρά και τη χθεσινή καταστολή στην Κωνσταντινούπολη, χιλιάδες κόσμου, που αντιδρούν στην αντιλαϊκή αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης, μετά τη βίαιη εκκένωση της πλατείας Ταξίμ, πραγματοποίησαν μαζικές διαδηλώσεις σε πολλές λαϊκές γειτονιές της πόλης. Όλη τη νύχτα χιλιάδες λαού και νεολαίας αντιμετώπιζαν με θάρρος την κρατική βια.

Στην πρώτη γραμμή το ΚΚ Τουρκίας με τα μέλη και στελέχη και κεντρικό σύνθημα «Ούτε βήμα πίσω» κάλεσαν το λαό να συνεχίσει ακόμα πιο αποφασιστικά και ανυποχώρητα τον αγώνα.

Αντίστοιχες μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα και πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Για αύριο Δευτέρα η Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων έχει εξαγγείλει απεργία ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη βάρβαρη καταστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.