Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Χαλυβουργία: Ο Μάνεσης ποινικοποιεί και την αλληλεγγύη



Μετά το κυνήγι των εργαζομένων, η εργοδοσία Μάνεση στον Ασπρόπυργο στρέφεται τώρα και κατά όσων στάθηκαν δίπλα τους, προσφέροντας κατά τον πολύμηνο αγώνα τους βοήθεια και αλληλεγγύη. Έτσι σε βάρος του Γιώργου Πέρρου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Πέτρου Κεφάλα και του Ηλία Αχμέντ η εργοδοσία υπέβαλε μήνυση για «διατάραξη οικιακής ειρήνης» επειδή, πριν ένα χρόνο περίπου, ομάδα στελεχών και εργαζομένων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ παρέδωσαν τρόφιμα στους απεργούς χαλυβουργούς και στις οικογένειές τους για να μπορέσουν να ζήσουν. Η εργοδοσία Μάνεση με αυτόν τον τρόπο ποινικοποιεί και την αλληλεγγύη, προσθέτοντας άλλη μία δίωξη στις τόσες που έχει κάνει μέχρι τώρα.

Την προκαταρτική εξέταση, μετά από εισαγγελική παραγγελία, ανέλαβε το αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου. Στα πλαίσια αυτά οι διωχθέντες συνδικαλιστές κατέθεσαν υπόμνημα στο οποίο -μεταξύ άλλων- τονίζουν ότι και αυτοί, όπως και δεκάδες άλλα συνδικαλιστικά σωματεία, εργατικές οργανώσεις, μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι, όπως είχαν καθήκον και υποχρέωση, συμπαραστάθηκαν και εκφράσανε την αλληλεγγύη τους στη δίκαιη και πολύμηνη απεργία του Σωματείου των εργαζομένων στο εργοστάσιο της «Χαλυβουργίας Ελλάδος ΑΕ» στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Ο αγώνας των εργαζομένων ήταν ένας αγώνας δίκαιος, με δίκαια αιτήματα, στον οποίο συμμετείχε το σύνολο των εργαζομένων, ο οποίος δεν κάμφθηκε από την εργοδοτική αδιαλλαξία, την τρομοκρατία, τη συκοφαντία και την καταστολή και ο οποίος διεξήχθη αποφασιστικά μετά από ομόφωνες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου των εργαζομένων. Ήταν ένας αγώνας που αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας, αλλά και των άλλων κλάδων των εργαζομένων, που παλεύουν ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και των εργοδοτών, με στόχο την κατοχύρωση του δικαιώματος για εργασία.

4 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. To ξέρεις ότι είσαι μαλακας ε;

      Διαγραφή

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.