Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Νίκες του ταξικού κινήματος


Από τη δράση του Σωματείου Μετάλλου Φθιώτιδας

Οι παρεμβάσεις του Σωματείου Μετάλλου Φθιώτιδας σε εργολάβο της ΛΑΡΚΟ τον υποχρέωσαν να καταβάλει αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, από τους οποίους ζητούσε εκβιαστικά να υπογράψουν οικειοθελή αποχώρηση, ενώ τους χρωστούσε και δεδουλευμένα. Οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν μαζί με το κλαδικό σωματείο και πέτυχαν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους. Τη μέρα της πληρωμής, όμως, η εργοδοσία «πρόσφερε» μαζί με τους μισθούς και την αίτηση για οικειοθελή αποχώρηση.

Με νέα παρέμβαση του κλαδικού Σωματείου, τα σχέδιά της δεν πέρασαν. Κάτω από αυτήν την πίεση, η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ κάλεσε χτες το σωματείο της ΛΑΡΚΟ για να ενημερώσει ότι οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν από τον εργολάβο θα αποζημιωθούν κανονικά, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα επαναπροσληφθούν από τον εργολάβο που θα αναλάβει εκ νέου το έργο.

Το Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει η πάλη τους, αν αποκτήσει ταξικά χαρακτηριστικά. Τους καλεί ακόμα να συσπειρωθούν στο κλαδικό Σωματείο, να διεκδικήσουν την κατάργηση των εργολαβιών και την πρόσληψη όλων των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ με σχέσεις σταθερής και πλήρους απασχόλησης.

Ριζοσπάστης, Τετάρτη 1 Γενάρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.