Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2013

Αύξησε τις δυνάμεις του το ΠΑΜΕ στο Συνέδριο της ΓΣΕΕΜε τις εκλογές για τα νέα όργανα της ΓΣΕΕ (Διοικητικό Συμβούλιο, Ελεγκτική Επιτροπή, Γενικό Συμβούλιο), οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί και τέλειωσαν το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βγήκαν απο το συνέδριο με ενισχυμένη τη δύναμή τους και θα αντιπροσωπεύονται στη νέα διοίκηση με 10 έδρες απο 9 που είχαν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η ΔΑΣ (η παράταξη μέσα από την οποία εκφράζονται οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη ΓΣΕΕ) πήρε 94 ψήφους, 10 έδρες από 9 που είχε (ποσοστό 22,22%).

Η ΠΑΣΚΕ πήρε 146 ψήφους και έπεσε από τις 22 έδρες στις 16 (ποσοστό 34,52%).

Η ΔΑΚΕ πήρε 103 ψήφους και διατήρησε τις 11 έδρες που είχε (ποσοστό 24,35%).

Η Αυτόνομη Παρέμβαση (η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία μετέχουν πλέον και ορισμένοι προερχόμενοι από την ΠΑΣΚΕ) πήρε 44 ψήφους και 5 έδρες, από 3 που είχε (ποσοστό 10,4%).

Οι υπό τον Φωτόπουλο πρώην συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που κατέβηκαν με το ψηφοδέλτιο«ΕΜΕΙΣ» πήραν 32 ψήφους και 3 έδρες (ποσοστό 7,57%).

Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για ανασύνταξη του κινήματος κόντρα στους συμβιβασμένους εργατοπατέρες

Τα όσα έγιναν κατά τις προηγούμενες μέρες του Συνεδρίου, τόσο με τις εισηγήσεις και τις παρεμβάσεις των δυνάμεων της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και των εκπροσώπων των διεθνών οργανώσεων του συμβιβασμένου, εργοδοτικού συνδικαλισμού, όσο και με το σκηνικό εκφυλισμού και των άδειων καρεκλών το Σάββατο, επιβεβαίωσαν την εκτίμηση που περιλάμβανε η Διακήρυξη του ΠΑΜΕ ότι το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ «θα είναι ένα ακόμα συνέδριο στήριξης των απαιτήσεων και της στρατηγικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κυβερνητικών επιλογών. Αυτή η διαχρονική γραμμή της ταξικής συνεργασίας και υποταγής, με κύρια ευθύνη της πλειοψηφίας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ), είναι η κύρια αιτία της σαπίλας και του εκφυλισμού που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος και το κύριο εμπόδιο στην ταξική ανασύνταξη και αναγέννησή του».

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ από τη μεριά τους, τόσο με την παρέμβασή τους στο Συνέδριο, όσο και με το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων σε χώρους δουλειάς της περιοχής, συσκέψεων με εργάτες και σωματεία, έδωσαν το δικό τους στίγμα για το τι κίνημα έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι: Κίνημα που ενώνει την εργατική τάξη σε ταξική κατεύθυνση, κίνημα που θα παλεύει για όλα τα καθημερινά προβλήματα και ταυτόχρονα θα διεκδικεί την εξουσία για το λαό.

Το ΠΑΜΕ δεν νομιμοποίησε τον εκφυλισμό

Λίγο πριν τις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, οι αντιπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ αποχώρησαν από την αίθουσα, καθώς από το πρωί της ίδιας μέρας επαναλήφθηκε το γνωστό σκηνικό απαξίωσης και διάλυσης από όλες τις άλλες δυνάμεις που συμμετέχουν στο Συνέδριο. Μέχρι αργά το βράδυ η εκφυλιστική κατάσταση παρέμεινε αναλλοίωτη. Οι λιγοστοί από τους εργατοπατέρες που εμφανίστηκαν αναλώθηκαν σε «διαπραγματεύσεις» για τα «κουκιά» ενόψει και της ψηφοφορίας την Κυριακή.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε εκ μέρους του ΠΑΜΕ η Αλεξάνδρα Μπαλού (δείτε εδώ το ΒΙΝΤΕΟ), ανακοινώνοντας την απόφαση του ΠΑΜΕ, μία μέρα μετά τα μεγάλα λόγια που ακούστηκαν για τα προβλήματα του συνδικαλιστικού κινήματος και για το τι πρέπει να γίνει,το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα που διεξάγονταν οι εργασίες του Συνεδρίου βρισκόταν σύσσωμη η ομάδα των αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ και μόλις 50 αντιπρόσωποι από όλες τις υπόλοιπες δυνάμεις, επιβεβαιώνοντας έτσι την υποκρισία όλων όσων ακούστηκαν την προηγούμενη μέρα. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τόνισε η Αλ. Μπαλού, ζητάμε να έρθουν όλοι οι σύνεδροι, να συζητήσουμε και να διαφωνήσουμε και καλούμε το προεδρείο να κάνει προσπάθεια για αυτό. Μέχρι τότε σημείωσε, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποχωρούν από την αίθουσα και θα παραμένουν στο χώρο του συνεδρίου.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η τρίτη μέρα του συνεδρίου σημαδεύτηκε από τα άδεια από συναδέλφους καθίσματα. Οι δυνάμεις των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομης Παρέμβασης, το νεοσύστατο ΕΜΕΙΣ που την προηγούμενη μέρα ξιφουλκούσαν για την αγωνιστικότητα του εργατικού κινήματος, αναχώρησαν για τις παραλίες και την αναζήτηση "κουκιών". Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο ρόλος τους είναι να εγκλωβίζουν την αγανάκτηση των εργαζομένων από τα πραγματικά τους προβλήματα, σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια. Να ελέγξουν τους συσχετισμούς και να τους θέσουν στην υπηρεσία των συμφερόντων του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, χωρίς να τρέφουν αυταπάτες για το ρόλο αυτών των δυνάμεων, παρευρίσκονταν σύσσωμες στο συνέδριο, εκπληρώνοντας την ευθύνη που έχουν αναλάβει απέναντι στους εργαζόμενους. Όμως, δεν νομιμοποίησαν τον εκφυλισμό των διαδικασιών και αποχώρησαν από την αίθουσα, απαιτώντας την προσέλευση των υπολοίπων συνέδρων.

Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του εκφυλισμού και της υποταγής του εργατικού κινήματος.

Αλλαγή συσχετισμών σημαίνει ανατροπή της γραμμής του συμβιβασμού και της ενσωμάτωσης. Σημαίνει ενίσχυση της ταξικής γραμμής στο συνδικαλιστικό κίνημα, ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.