Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

ΗΠΑ: Συρρικνώνεται το λαϊκό εισόδημαΜια είδηση από την άλλη άκρη του Ατλαντικού έρχεται να κάνει φύλλο και φτερό τα λόγια θαυμασμού που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ για το μείγμα διαχείρισης της κυβέρνησης Ομπάμα, σε αντιδιαστολή με το «μοντέλο» της λιτότητας που εφαρμόζει η Ευρωζώνη. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το εισόδημα των Αμερικανών σημείωσε το Γενάρη τη μεγαλύτερη «βουτιά» σε διάστημα δύο δεκαετιών, καθώς άρχισε να αποτυπώνεται στην οικονομία ο αντίκτυπος από τους αυξημένους φορολογικούς συντελεστές.

Τα προσωπικά εισοδήματα υποχώρησαν 3,6% το Γενάρη, όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του «Dow Jones Newswires» έκαναν λόγο για πτώση μικρότερη του 2,5%. Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ταυτόχρονα ότι το διαθέσιμο προσωπικό εισόδημα υποχώρησε 4% το Γενάρη, που αποτελεί πτώση - ρεκόρ. Επίσης, ο δείκτης προσωπικής αποταμίευσης υποχώρησε στο 2,4% από 6,4% τον προηγούμενο μήνα, διολισθαίνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το Νοέμβρη του 2007. Όλα αυτά σε συνέχεια της δήλωσης Ομπάμα ότι «ενδεχόμενα» η κυβέρνησή του να μην αποφύγει τα μέτρα λιτότητας στο αμέσως επόμενο διάστημα...

Αν η συρρίκνωση του λαϊκού εισοδήματος είναι τέτοια χωρίς ακόμα να έχουν εκδηλωθεί στο σύνολό τους τα μέτρα λιτότητας, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ποιο θα είναι το αποτέλεσμα όταν αυτά μπουν στη ζωή. Επιβεβαιώνεται ότι το «λιτότητα και ανάπτυξη» που λέει η Ευρωζώνη και το «ανάπτυξη και λιτότητα» που λένε οι ΗΠΑ και ξερογλείφεται ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν το λαό στο ίδιο αποτέλεσμα: Στη φτώχεια για να σωθούν τα μονοπώλια από την κρίση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.