Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

 ΠΑΜΕ: Παλιός και νέος εργατοπατερισμός συστρατεύτηκαν στη γραμμή στήριξης του κεφαλαίουΑνακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής το ΠΑΜΕσχετικά με τις εργασίες του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ τη δεύτερη μέρα στην Αλεξανδρούπολη. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

«Στις σημερινές εργασίες του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ που συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς των κομμάτων, της εκπροσώπου της ΣΕΣ και τις τοποθετήσεις των συνδυασμών που παίρνουν μέρος σε αυτό, αναδείχθηκαν ακόμα μια φορά οι 2 αντίπαλες γραμμές στο εργατικό κίνημα.

Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός και ο νέος εργατοπατερισμός της "Αυτόνομης Παρέμβασης", παρά τη "διαφήμιση" του ακομμάτιστου, αυτόνομου, ανεξάρτητου χαρακτήρα τους δεν μπόρεσαν να αποκρύψουν ότι συστρατεύονται ενιαία στη γραμμή στήριξης του κεφαλαίου και της ανταγωνιστικότητάς του ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων, προτείνοντας ένα "νέο υγιή καπιταλισμό".

Η ενιαία στάση τους δεν μπορούσε παρά να επιβεβαιωθεί και στη διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπροσώπων.

Από κοινού αυτοί οι συνδυασμοί στήριξαν τη συμμετοχή νόθων αντιπροσώπων, όπως της Ομοσπονδίας των Security καθώς επίσης και των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εφοπλιστών.

Αποκορύφωμα της υποκρισίας της "Αυτόνομης Παρέμβασης" ήταν η απαίτησή της να αποκλειστούν οι αντιπρόσωποι της Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργών λόγω της συμμετοχής των μεταναστών. Επικαλέστηκε μάλιστα έρευνα που έκανε στους χώρους δουλειάς και στον τόπο κατοικίας!!!

Ας τους κρίνει η εργατική τάξη».

Νωρίτερα, στην ομιλία του ο Γιώργος Πέρρος στέλεχος του ΠΑΜΕ κατήγγειλε τις ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, σημειώνοντας ότι δύο μέρες τώρα που διεξάγεται το συνέδριο επιχειρούν να καθαγιάσουν τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης.

Επισήμανε ότι το ταξικό εργατικό κίνημα ένα στόχο υπηρετεί, το συμφέρον της εργατικής τάξης, κάτι το οποίο δεν ισχύει για την ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.