Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

ΠΑΜΕ: Οι εργαζόμενοι να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους, για μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.


Οι νέες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας πως «δε θα πέσει ο μισθός κάτω από 586 ευρώ» είναι επικίνδυνες και ύπουλες, ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες για μεροκάματα και μισθούς πείνας. Δε μπαίνει κανένα χαλινάρι στους εργοδότες και στην ένταση της εκμετάλλευσης καθώς οι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπηρετούν την πολιτική της κυβέρνησης. Αντιθέτως η συγκυβέρνηση ανοιγοκλείνει το μάτι στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ώστε να αξιοποιήσουν κάθε αντεργατική επιλογή που τους έχει δοθεί, εξισώνοντας όλους τους μισθούς στο 586 ευρώ μεικτά και τσακίζοντας κάθε κλαδική σύμβαση. Θέλουν να ξεμοναχιάσουν τους εργαζομένους με ατομικές συμβάσεις εργασίας και σε αυτήν την κατεύθυνση τα σωματεία και οι ταξικοί αγώνες αποτελούν εμπόδιο.

Οι δηλώσεις αυτές που προασπίζουν ως κατάκτηση τον ευτελή νομοθετημένο κατώτατο μισθό έχουν ως στόχο αφενός να χαμηλώσουν κι άλλο οι απαιτήσεις των εργαζόμενων και να περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς αφετέρου να αποπροσανατολίσουν σε μια περίοδο που λήγουν δεκάδες κλαδικές συμβάσεις.

Την ίδια στιγμή κρύβουν το γεγονός πως δίπλα στους μισθούς των 586 ευρώ, βρίσκονται εργαζόμενοι που νομοθετημένο και μοναδικό κριτήριο την ηλικία αμείβονται με 511 ευρώ μεικτά, χιλιάδες νέοι που είτε με το καθεστώς της πρακτικής άσκησης είτε με συμβάσεις μαθητείας εργάζονται για 100-200 ευρώ το μήνα. Παράλληλα χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα χωρίς να αποτελεί επιλογή τους, δουλεύουν με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή μαύρης ανασφάλιστης εργασίας.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους από την οργάνωση στους τόπους δουλειάς, τη συσπείρωση στα σωματεία τους. Να απαντήσουν με αγώνα σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς διεκδικώντας πρώτα και κύρια την υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με αφετηρία τα 751 ευρώ ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις, με υπεράσπιση των κλαδικών συμβάσεων και πάλη για την υπογραφή νέων με βάση τους υπάρχοντες κλαδικούς μισθούς.

Οι εργαζόμενοι να πάρουν την ευθύνη στα χέρια τους, για μην οδηγηθούν στην εξαθλίωση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.