Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Εργαζόμενοι ΕΛΠΕ: Νέα 24ωρη απεργία σήμερα ενάντια στο νέο εργοδοτικό έγκλημα


Σε 24ωρη απεργία προχωρούν και σήμερα Δευτέρα 11 Μάη οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ Ασπροπύργου αντιδρώντας στο νέο εργοδοτικό έγκλημα που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή με τους 6 σοβαρά τραυματίες εργαζόμενους.

Στα πλαίσια της απεργίας είναι προγραμματισμένη συνάντηση του σωματείου των μόνιμων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ με την διοίκηση της εταιρείας και αμέσως μετά συνάντηση του συνδικάτου Μετάλλου με την διοίκηση όπου θα τεθούν τα αιτήματα. Μάλιστα οι ταξικές δυνάμεις στο σωματείο μονίμων εργαζομένων στα ΕΛΠΕ πρότειναν αμέσως μετά την ολοκλήρων των επαφών να γίνει νέα γενική συνέλευση προκειμένου να καθοριστεί η πορεία των περαιτέρω κινητοποιήσεών τους. 

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στην πύλη του διυλιστηρίου στον Ασπρόπυργο, όπου τα μέλη του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας ενημέρωσα τους εργαζόμενους για την πορεία της υγείας των 6 τραυματιών εργαζομένων, καθώς και για την εφαρμογή του προγράμματος δράσης και του πλαισίου αιτημάτων που καθορίστηκαν στην Γενική Συνέλευση του Σαββάτου. 

Σημειώνεται ότι στην σημερινή απεργία συμμετέχουν οι μεταλλεργάτες στα εργολαβικά συνεργεία των ΕΛΠΕ στα πλαίσια του αγωνιστικού προγράμματος δράσης του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και οι εργαζόμενοι του Πανελλήνιου Σωματείου εργαζομένων στα ΕΛΠΕ.

Στο πλευρό τους το πρωί βρέθηκαν ο Δήμαρχος Χαιδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ενώ ο Μανώλης Βαρδαβάκης, μέλος του Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται 3 από τους 6 συνολικά τραυματίες, ανέδειξε συνολικά τις ελλείψεις στην υγεία και ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της περιοχής, καθώς και στα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας αλλά και της απουσίας ελέγχων στους τόπους δουλειάς. Μετέφερε τέλος, την στήριξη όλων των υγειονομικών του Θριασίου στον δίκαιο αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.