Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2013

Ναυτεργάτες: Λαϊκή επιστράτευση κόντρα στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπουςΣτην πολιτική επιστράτευση κατακτήσαμε με τον αγώνα μαςτη λαϊκή επιστράτευση κόντρα στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα για την 7ήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων οι διοικήσεις της Πανελλήνιας 'Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια 'Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», η Πανελλήνια Επαγγελματική 'Ενωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια 'Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Όπως σημειώνει: «Η απεργία συμπαράστασης στην Αττική και η συγκέντρωση αλληλεγγύης δεν είχαν ιστορικό προηγούμενο, ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων. Είναι παρακαταθήκη των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης και απάντηση στην πολιτική της βίας και τρομοκρατίας». 


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Η 7ήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ανέδειξε τα χρόνια και οξυμένα προβλήματα των ναυτεργατών στο σύνολό τους. Το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του επαίσχυντου νομοσχεδίου «για την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ». Ανέδειξε ότι δεν αφορά μόνο τους ναυτεργάτες. Είναι στρατηγική επιλογή του εφοπλιστικού - βιομηχανικού - τραπεζικού, του κεφαλαίου γενικότερα σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.
Στην απεργία μπήκαν σε κίνηση ευρύτερες δυνάμεις με πολύμορφες κινητοποιήσεις. Μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της, η κυβέρνηση κατέφυγε στο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.
Αυτό δεν ήταν αρκετό για να κάμψει την απεργία και επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής ΜΑΤ, ειδικές δυνάμεις, Λιμενικό Σώμα. Φτάνοντας στο σημείο ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά να εκτελεί χρέη καβοδέτη, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των ΜΑΤ και μάλιστα κατά το χρονικό διάστημα που και οι καβοδέτες έκαναν απεργία, αδιαφορώντας για τον ασφαλή απόπλου των πλοίων.
Στην πολιτική επιστράτευση κατακτήσαμε με τον αγώνα μας τη λαϊκή επιστράτευση κόντρα στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους.
Η απεργία συμπαράστασης στην Αττική και η συγκέντρωση αλληλεγγύης δεν είχαν ιστορικό προηγούμενο, ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων.
Είναι παρακαταθήκη των ναυτεργατών, της εργατικής τάξης και απάντηση στην πολιτική της βίας και τρομοκρατίας.
Η πορεία κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Ναυτιλίας και ο υπουργός Κ. Μουσουρούλης ταμπουρωμένος και τρομοκρατημένος είχε βάλει τα ΜΑΤ να τον φυλάνε από τον «εχθρό λαό».
Αποτελεί βασική προϋπόθεση για τις απεργίες που έχουν προαποφασιστεί με την κατάθεση του νομοσχεδίου από το ΥΝΑ και την Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ στις 20 Φλεβάρη.
Είμαστε σε αγωνιστική επιφυλακή, οργανώνουμε τον αγώνα μας για τις νέες μάχες που έχουμε μπροστά μας.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ."

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.