Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2013

Νέα κινητοποίηση σε εξέλιξη από τους εργάτες στα ναυπηγεία ΣκαραμαγκάΣε εξέλιξη βρίσκεται νέα αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.Αυτήν την ώρα οι εργαζόμενοι είναι συγκεντρωμένοι έξω από τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομίας και αντιπροσωπεία τους συναντάται με τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Βιρβιδάκη. Είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι εργαζόμενοι του ναυπηγείου αγωνίζονται ενάντια στο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας που τους έχει επιβάλλει η εργοδοσία εδώ και 11 μήνες με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα και από τότε είναι απλήρωτοι, βιώνοντας την εξαθλίωση και τα συσσίτια.

Η Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ανακοίνωσή της σημειώνει μεταξύ άλλων: «Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ανοίξει τώρα το ναυπηγείο, να το λειτουργήσει με το σύνολο των δραστηριοτήτων του, με όλους τους εργαζόμενους και όλα τα δικαιώματα τους, να διώξει τώρα τους ιδιοκτήτες ΣΑΦΑ και ΣΙΑ που μας κουβάλησαν και μας επιβάλλανε. Να περάσουν σε κρατική ιδιοκτησία τα ναυπηγεία με ακύρωση του νόμου 38/85 που έκλεισε το εμπορικό κομμάτι, νέκρωσε τις δεξαμενές, έβαλε ταφόπλακα σε όλη τη ναυπηγική βιομηχανία, με προοπτική το δημόσιο φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία».

Σε κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Εντωμεταξύ, συνεχίζουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, απαιτώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τους και την ουσιαστική επαναλειτουργία των ναυπηγείων.

Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου και είχαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου. Για μια ακόμη φορά, η κυβέρνηση συνέχισε τον εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων, καθώς, όχι μόνο δεν έδωσε καμιά απάντηση, αλλά παρέπεμψε τους εργάτες σε νέα συνάντηση αύριο, Παρασκευή. Καθόλου τυχαία, οι εργαζόμενοι εκφράζουν φόβους πως, με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, για να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς τους, όσον αφορά τη ναυπηγική βιομηχανία.

Με την κινητοποίησή τους, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την απεργιακή μάχη που ξεκίνησαν από τις 22 Γενάρη, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων. Οι εργαζόμενοι επιχειρούν να επιβιώσουν με κάποια έναντι που τους δίνει η εργοδοσία, με τελευταίο αυτό που καταβλήθηκε πριν από δύο μήνες ύψους 75 ευρώ. Σημειώνεται πως τα Ναυπηγεία ανήκουν στον όμιλο Ταβουλάρη, στον οποίο έχουν παραδοθεί από το Σεπτέμβρη του 2010.

Ανάγκη για ενιαίο ταξικό και μαζικό αγώνα

Μπροστάρης στον αγώνα των εργατών του Ναυπηγείου είναι οι δυνάμεις της παράταξηςΣυσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας, η οποία συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ και την Τετάρτη συμμετείχε στην κινητοποίηση με πανό που ζητούσε «Δημόσιο Φορέα Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας για τις ανάγκες του λαού» και δυναμικό μπλοκ.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι καλούνται να ξεπεράσουν τις αυταπάτες που καλλιεργούνται ότι δήθεν είναι θέμα «βούλησης» των υπουργών να λύσουν το θέμα, οι οποίοι δεν υλοποιούν τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση εφαρμόζει ακριβώς τη βούλησή της, που δεν είναι άλλη από την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ναυπηγικής βιομηχανίας, κάτι το οποίο ήδη εφαρμόζεται στην πράξη, λόγω της παράδοσής της στα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους σε ενωμένο, μαζικό, μαχητικό αγώνα για ενιαίο δημόσιο φορέα ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, που θα λειτουργεί προς το συμφέρον του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.