Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

ΚΚΕ: Παράδεισο για τους ομίλους, κόλαση για τους εργαζόμενους θα φέρει ο νέος επενδυτικός νόμος


Παράδεισο για τους ομίλους και κόλαση για τους εργαζόμενους θα φέρει ο νέος επενδυτικός νόμος της συγκυβέρνησης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕσχετικά με το νόμο περί ανάπτυξης.

Παρατίθεται ολόκληρη η ανακοίνωση.
«Παράδεισος για τους ομίλους, κόλαση για τους εργαζόμενους ο νέος επενδυτικός νόμος που φέρνει η συγκυβέρνηση. Το μόνο που πρέπει να περιμένουν οι εργαζόμενοι είναι φοροελαφρύνσεις και πακτωλό επιδοτήσεων για τους ομίλους απ’ τη μια και νέα φοροληστεία σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων απ’ την άλλη, καταστροφή του περιβάλλοντος, διαδικασίες εξπρές για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών φιλέτων, τσάκισμα των όποιων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.


Ο νέος επενδυτικός νόμος επισφραγίζει την προτεραιότητα της χρηματοδότησης των ομίλων σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Οι φοροελαφρύνσεις προς τους ομίλους εκτινάσσονται και μοναδικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους είναι οι ακόμα σκληρότερες θυσίες, καθώς ο πολλαπλασιασμός της νόμιμης φοροδιαφυγής των μονοπωλιακών ομίλων σε όλους τους τομείς της οικονομίας σημαίνει ακόμα σκληρότερα μέτρα για τους εργαζόμενους. Αποδεικνύεται πως τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού, έσοδα που βασίζονται στην φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, στο τσάκισμα μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, θα κατευθύνονται στην χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε μια πραγματική «κρίση ειλικρίνειας» το σχέδιο νόμου αποσυνδέει και τυπικά τις επιδοτήσεις από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αντιστοιχίζοντας το γράμμα με την ουσία του νόμου ως κρατική ρύθμιση που στοχεύει στην θωράκιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αποδεικνύεται πως η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους εργαζόμενους αλλά εντατικοποίηση της εργασίας, φτώχεια και σχετική εξαθλίωση.

Ταυτόχρονα, με πρόσχημα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ακόμα και οι υποτυπώδεις τυπικοί όροι πολεοδομικού και περιβαλλοντικού ελέγχου, που έχουν απομείνει, πρακτικά καταργούνται. Η έγκριση της λειτουργίας των επενδύσεων θα γίνεται πρακτικά με ευθύνη του ίδιου του επενδυτή(!!!) με τραγικές συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία της λαϊκής οικογένειας, ενώ η ανάθεση των ελέγχων υλοποίησης των επενδύσεων σε ιδιωτικές εταιρίες πολλαπλασιάζει την κερδοφορία των ομίλων, επιτρέποντας να καταστρατηγούν ακόμα και τους όποιους τυπικούς όρους των επενδυτικών προγραμμάτων.

Ταυτόχρονα η συγκυβέρνηση, ακολουθώντας την ίδια πολιτική ιδιωτικοποιήσεων των τελευταίων 20 χρόνων, παραδίδει βορά στην κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων στον τουρισμό και στην αναψυχή, ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής (από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο) για 100 χρόνια, οδηγώντας στον αποκλεισμό των λαϊκών στρωμάτων της Αθήνας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους.

Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει την παράδοση της «γης και του ύδατος» στους επιχειρηματικούς ομίλους. Η όποια ανάπτυξη μπορεί να φέρει ο καπιταλιστικός δρόμος θα βασίζεται στην εξαθλίωση των εργαζόμενων, σε μισθούς πείνας, σε ανύπαρκτα δικαιώματα, στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Ο μονόδρομος των εργαζόμενων είναι ο δρόμος της αποδέσμευσης απ’ την ΕΕ, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.