Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Νέες προσαγωγές στα πλαίσια της επιχείρησης τρομοκράτησης των κατοίκων της Χαλκιδικής. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Κυριακή


Με δύο νέες προσαγωγές τα ξημερώματα του Σαββάτου, στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, συνεχίστηκε η επιχείρηση καταστολής από τη συγκυβέρνηση. Οι νέες προσαγωγές έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους που αγωνίζονται ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου της περιοχής στο μεγάλο κεφάλαιο και την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», η οποία θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον και τη ζωή τους.

Οι προσαχθέντες βρίσκονται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, όπου έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι και να σταματήσει η «βιομηχανία» προσαγωγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες ανακρίνονται από άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ οι κάτοικοι καταγγέλλουν σχέδια νέων προσαγωγών εντός της ημέρας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο Κυριακή στη Μ. Παναγιά
Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής θα δώσουν συνέχεια στον αγώνα τους με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Κυριακή στις 11 το πρωί στη Μ. Παναγιά.


Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, την Παρασκευή, οι δικηγόροι που υπερασπίζονται τους κατοίκους της περιοχής και την προστασία τους από την καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων, κατήγγειλαν τα όσα εξελίσσονται μετά την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Όπως είπαν, κουκουλοφόροι ασφαλίτες και ένστολοι αστυνομικοί περιπολούν διαρκώς. Έγιναν περίπου 50 προσαγωγές, ανάμεσά τους και 2 ανήλικων παιδιών, με μοναδικό κριτήριο την αντίθεσή τους στην επένδυση. Από τους προσαχθέντες λήφθηκαν αποτυπώματα, φωτογραφίες, έγινε παράνομη λήψη γενετικού υλικού, χωρίς προηγούμενη απαγγελία κατηγορίας και εμποδίστηκε η επικοινωνία τους με τους δικηγόρους. Κατήγγειλαν ότι η πλειοψηφία των προσαχθέντων αναγκάστηκε να δώσει γενετικό υλικό κάτω από την πίεση της ψυχολογικής βίας, αλλά και των απειλών πως θα κρατηθούν στην ασφάλεια μέχρι να δώσουν DNA.

Σημείωσαν πως δημιουργείται ένας φάκελος δεδομένων για τους κατοίκους, με αποτέλεσμα ο καθένας από αυτούς να είναι ύποπτος για οποιαδήποτε προβοκατόρικη ενέργεια στο μέλλον. Ζήτησαν παρέμβαση του εισαγγελέα και άσκηση δίωξης σε βάρος των αστυνομικών για κατάχρηση εξουσίας.

Σε ό,τι αφορά την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας» με την οποία συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ένας από τους κατοίκους, οι δικηγόροι σημείωσαν ότι στηρίχθηκε σε τρεις καταθέσεις των εργαζομένων που δούλευαν στη φύλαξη των εγκαταστάσεων, οι οποίοι τον επέδειξαν ως ηθικό αυτουργό, επειδή με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, προέτρεπε σε τέτοιες ενέργειες και ήταν διαρκώς παρών στις κινητοποιήσεις ενάντια στην επένδυση. Τελικά, η εισαγγελέας δεν άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του και επέστρεψε το φάκελο της υπόθεσης στην αστυνομία για παραπέρα διερεύνηση.

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χαλκιδικής του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολύμορφη καταστολή που αναπτύσσεται, από την κυβέρνηση, με αφορμή την προβοκατόρικη επίθεση στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Όπως αναφέρει «η κυβέρνηση είναι καθαρό ποιον έχει στο στόχαστρο: Το λαϊκό κίνημα. Κάνει τα πάντα για να προστατεύσει το "ιερό και όσιο" της κερδοφορίας του κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.