Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Εργατιά - Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά!Ανακοίνωση της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ για τις απεργιακές συγκεντρώσεις που κατέληγαν στα μπλόκα

Σήμερα οι μαζικές, δυναμικές, μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις  αγροτών, εργατών, σπουδάζουσας νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση.

Ο λαός δεν τρομοκρατείται, δεν σκύβει το  κεφάλι. Έχει τη δύναμη και μπορεί αν τη χρησιμοποιήσει και τραβήξει μπροστά, να έχει αποτελέσματα ρήξης και ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Οι μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις που κατέληγαν στα μπλόκα του αγώνα, επάνω στο οδόστρωμα της εθνικής, ήταν όχι μόνο η ένδειξη αλληλεγγύης  στην αγωνιζόμενη αγροτιά, αλλά η απάντηση στην αδιαλλαξία  και αυταρχισμό της κυβέρνησης. Οι μικροί και μεσαίοι φτωχοί αγρότες δεν είναι μόνοι τους. Είναι πιο δυνατοί γιατί έχουν συμμάχους την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Παρά τα εμπόδια των αστυνομικών δυνάμεων, να φτάσουν τα πούλμαν με τους απεργούς εργάτες στο μπλόκο της Νίκαιας, το «μπλοκάρισμα» δεν πέρασε! Προσέκρουσε στην αποφασιστικότητα των απεργών να φτάσουν στο χώρο της εθνικής  και να διαδηλώσουν για πολλή ώρα  με τις χιλιάδες αγροτών, εργατών, νέων, επαγγελματοβιοτεχνών   μαχητικά, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και την κρατική καταστολή. Το ίδιο προκλητικό φαινόμενο επαναλήφθηκε και σε άλλες περιοχές χωρίς να πετύχουν τα αποτέλεσμα που θα 'θελαν!

Οι χιλιάδες λαού σήμερα στην πανελλαδική απεργία  έσμιξαν  και άνοιξαν τους δρόμους με ένα σύνθημα «Εργατιά - Αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά», για να φτάσει παντού. Γιατί ξέρουμε ότι ο αγώνας συνεχίζεται, θα είναι ποικιλόμορφος, θα έχει μάκρος, δεν έχει ημερομηνία λήξης και η κυβέρνηση θα νοιώθει την αναπνοή μας, μέχρι την τελική νίκη, την κατάργηση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο!

20/2/2013                       Πανελλαδική  Γραμματεία  ΠΑΣΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.