Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Αχαΐα: Καταγγέλλουν το λουκέτο της «ΝUΤRIAT»

Συνδικάτου Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας, Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της Coca Cola 3E AE



Το λουκέτο του ομίλου «ΝUΤRIAT» («ΚΑΤΣΕΛΗΣ», «ΑΛΛΑΤΙΝΗ», «ΠΛΑΖΑ») το οποίο στέλνει 500 εργαζομένους στο δρόμο, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το Συνδικάτου Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας και το Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της Coca Cola 3E AE.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου

Το ΔΣ του Συνδικάτου Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας καταγγέλλει και καταδικάζει την εργοδοσία του Ομίλου «ΝUΤRIAT» συμφερόντων Δαυίδ για την κατάθεση αίτησης πτώχευσης όλων των επιχειρήσεών του. Στο συγκεκριμένο Όμιλο ανήκουν οι επιχειρήσεις «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» (ψωμί), «ΑΛΛΑΤΙΝΗ» (άλευρα), «ΠΛΑΖΑ» (κατεψυγμένες ζύμες) και απασχολούνται συνολικά 500 εργαζόμενοι. Επιβεβαιώνεται έτσι με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι τα κέρδη είναι εκείνα που καθορίζουν τις κινήσεις του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του. Μόνο που αυτές οι κινήσεις που υπαγορεύονται από το κυνήγι του όλο και μεγαλύτερου κέρδους, εντείνουν την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, που συνεπάγονται αύξηση της ανεργίας, οδηγούν στη χειροτέρευση του βιοτικού επίπεδου των εργαζομένων, οδηγούν στις οικονομικές κρίσεις. Αυτό είναι που πρέπει να γίνει συνείδηση. Τα επιχειρηματικά κέρδη, τα κέρδη γενικά και το σύστημα που τα υπηρετεί, πάνε κόντρα στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Επιβεβαιώνεται έτσι ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι και οι αγώνες, αλλά οι εργοδότες, όταν το απαιτούν τα συμφέροντά τους.

Τεράστια ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση έχει η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζομένους.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευσή τους.

Να μην γίνει καμία απόλυση και καμία αλλαγή εργασιακών σχέσεων.

Σωματείο Εργατοϋπαλληλικού Προσωπικού της Coca Cola 3E AE: ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τον Όμιλο «ΝUΤRIAT» για την κατάθεση αίτησης πτώχευσης όλων των επιχειρήσεών του.

Στο συγκεκριμένο Όμιλο ανήκουν οι επιχειρήσεις «ΚΑΤΣΕΛΗΣ» - «ΑΛΛΑΤΙΝΗ» - «ΠΛΑΖΑ» και απασχολούνται περίπου 500 εργαζόμενοι.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει για άλλη μία φορά πως το μόνο που ενδιαφέρει την εργοδοσία είναι να αυξήσει τα κέρδη της και να πάρει μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς, αδιαφορώντας για τον παράγοντα άνθρωπο.

Επιβεβαιώνεται έτσι με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι τα εργοστάσια δεν τα κλείνουν οι εργαζόμενοι και οι αγώνες, αλλά οι εργοδότες όταν το απαιτούν τα συμφέροντά τους.

Τεράστια ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση έχει η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα που στηρίζουν αυτές τις πολιτικές, οι οποίες οδηγούν στην ανεργία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζομένους.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων που αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευσή τους. Να μη γίνει καμία απόλυση και καμία αλλαγή των εργασιακών σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.