Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΠΑΜΕ: 'Ολοι μια γροθιά στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούλη (SPOT)






Με σύνθημα «Όλοι μια γροθιά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ» οι ταξικές δυνάμεις καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη 11 Ιούλη, στις 20:00, ενάντια στο νέο νομοσχέδιο σκούπα, που φέρνουν κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ μέσα στο κατακαλόκαιρο, για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Καταγγέλλουν τα ψέματα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, της κυβέρνησής τους και των ανθρώπων τους για την «ανάπτυξη», η οποία στήνεται πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι « δεν θα πεινάσουν αυτοί, δεν θα τους κατασχέσουν το σπίτι, δεν θα πεταχτούν στο δρόμο της ανεργίας. Ζουν μέσα σε απίστευτα πλούτη και χλιδή και φέρνουν νέο κύμα βαρβαρότητας στη ζωή των εργαζομένων».

«Όμως εμείς είμαστε η τεράστια πλειοψηφία που υποφέρει και δεν είπαμε ακόμα την τελευταία μας κουβέντα. Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων». Απαιτούν:
Δουλειά για όλους.
Μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας. Όχι στο γκρέμισμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Σταθερό ωράριο, 5μερο-7ωρο-35ωρο με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
Κάτω οι φόροι.
Αποδέσμευση από την ΕΕ.
Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα και στην Αθήνα στο Σύνταγμα απευθύνουν η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Ανακοινώσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο πλήττει κλαδικούς μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, προωθεί την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, ελαστικό 10ωρο, την πλήρη εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών, την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, αλλά και νέα δεσμά στην συνδικαλιστική δράση, νέους νόμους για να τρομοκρατούν οι εργοδότες με λοκ άουτ, εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και βιομηχανίας Χάρτου, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και τοΣυνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής, το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών – Τροφίμων Ν. Αχαΐας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού τομέα Νομού Ζακύνθου, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, η ΕΛΜΕ Ζακύνθου.

Στις 11 Ιούλη θα πραγματοποιηθεί η Πανελλαδική ημέρα δράσης όλων των σωματείων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, που είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 10 Ιούλη, συντονίζοντας τη δράση τους με όλους τους κλάδους.

Προσυγκεντρώσεις για το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος έχουν οριστεί στις 19.30 σε:

- Πλατεία Ομονοίας για τα συνδικάτα εργαζομένων από τους κλάδους της Βιομηχανίας και τις Μεταφορές. Λαϊκές Επιτροπές και μαζικούς φορείς του Δυτικού τομέα, του Βόρειου τομέα, του Πειραιά και της περιοχής του Θριασίου.

- Πλατεία Κάνιγγος για τα συνδικάτα εργαζομένων από τους κλάδους του Εμπορίου, Επισιτισμού, Λογιστών, Ιδιωτικών υπαλλήλων, Καθαριστριών, Υπηρεσιών, Τραπεζών, Χρηματοπιστωτικού, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Τηλεπικοινωνιών, Καλλιτεχνών. Συνδικάτα και σωματεία του κλάδου των Κατασκευών, της Υγείας – Πρόνοιας. Για την ΠΑΣΕΒΕ και την ΟΓΕ. Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του Κεντρικού τομέα και της περιοχής των Μεσογείων.

- Προπύλαια για τους Συλλόγους και επιτροπές αγώνα από τον κλάδο των Εκπαιδευτικών, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης. Για το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, συλλόγους και φορείς νεολαίας. Επιτροπές αγώνα Δικηγόρων.

- Στύλους Ολυμπίου Διός για τα συνδικάτα, συλλόγους και επιτροπές αγώνα του Δημοσίου και των ΟΤΑ. Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς των Ανατολικών Συνοικιών και του Νότιου Τομέα.

Συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της χώρας 

Στις παρακάτω πόλεις ήδη έχουν ανακοινωθεί τα συλλαλητήρια ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ σε όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και σε άλλες. 

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα να πάρουν μαζικά μέρος και να μην δείξουν καμιά ανοχή και αναμονή στην αντιλαϊκή πολιτική. 

«Εμείς είμαστε η τεράστια πλειοψηφία που υποφέρει και δεν είπαμε ακόμα την τελευταία μας κουβέντα. Σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών-αντεργατικών νόμων» αναφέρει το ΠΑΜΕ.

Συγκεντρώσεις έχουν οριστεί: 

Τετάρτη, 10/7

Λάρισα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία

Τρίκαλα, 7.30 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου

Πέμπτη, 11/7

Αττική, 8 μ.μ., Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη, 7.30 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου 

Σέρρες, 7.30 μ.μ., Πλατεία Ελευθερίας

Αλεξανδρούπολη, 7.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο 

Ξάνθη, 7.30 μ.μ., Πλατεία Ελευθερίας

Καβάλα, 7.30 μ.μ., κεντρική Πλατεία

Δράμα, 7.30 μ.μ., κεντρική Πλατεία

Κοζάνη, 8 μ.μ., Πεζόδρομος

Πτολεμαΐδα, 8 μ.μ., κεντρική Πλατεία

Φλώρινα, 7.30 μ.μ., κεντρική Πλατεία

Καστοριά, 7.30 μ.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία 

Κατερίνη, 7.30 μ.μ., Πλατάνι

Κιλκίς, 7 μ.μ., Πλατεία Ειρήνης 

Βόλος, 7.30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου 

Ηράκλειο Κρήτης, 7.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας

Βέροια, 7.30 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου

Λαμία, 8.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου

Πάτρα, 7.30 μ.μ., πλατεία Γεωργίου

Πύργος, 8 μ.μ., πλατεία ΟΤΕ

Καλαμάτα, 7 μ.μ., πλατεία 23ης Μάρτη

Σπάρτη, 8 μ.μ., κεντρική πλατεία

Τρίπολη, 7.30 μ.μ., πλατεία Πετρινού

Ναύπλιο, 8 μ.μ., πλατεία Καποδιστρίου

Κόρινθος, 8 μ.μ., Περιβολάκια

Κεφαλλονιά, 8 μ.μ., ΕΚΚΙ

Ζάκυνθος, 8 μ.μ., Εργατικό Κέντρο

Χανιά, 8 μ.μ., πλατεία Νέων Καταστημάτων

Ρέθυμνο, 8 μ.μ., στους 4 Μάρτυρες

Κως, 7.30 μ.μ., πλατεία Καζούλη

Σκύδρα, στις 8 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας (ΤΑΞΙ)

Γιαννιτσά, στις 8 μ.μ., στην Πλατεία ΕΠΟΝ (Πεζόδρομος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.