Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής την Τρίτη


Συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής και της φονικής επίθεσης σε βάρος στελεχών του ταξικού κινήματος οργανώνουν σωματεία του Πειραιά, την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ. στην πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Στη συγκέντρωση καλούν τα σωματεία: Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών - Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών , Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Σε ανακοίνωσή τους - πρόσκληση συμμετοχής στη συγκέντρωση αναφέρουν:

«"ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ, ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ"

Εργάτη, εργάτρια

Καταδικάζουμε το δολοφονικό χτύπημα μιας άνανδρης ομάδας θρασύδειλων φασιστοειδών της Χρυσής Αυγής σε πρωτοπόρους αγωνιστές της τάξης μας, τα μεσάνυχτα στις 12 Σεπτέμβρη. Σε κομμουνιστές εργάτες, μέλη και στελέχη των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Η επίθεσή τους έπεσε στο κενό. Δεν τρομάζουμε από τα νταηλίκια των πρωτοπαλίκαρων της εργοδοσίας. Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω από την πάλη γι' αυτά που έχουμε ανάγκη εμείς και οι οικογένειές μας. Θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους.

Το χτύπημα σε πρωτοπόρους αγωνιστές της τάξης μας καθρεφτίζει το μίσος της Χρυσής Αυγής για τους εργάτες, για τη φτωχολογιά, για τους ανέργους. Για κάθε έναν που υποφέρει και δε σκύβει το κεφάλι σε ένα ξεροκόμματο των αφεντικών. Για κάθε εργάτη που κρατά την αξιοπρέπειά του και παλεύει για να έχει ικανοποιητικό μεροκάματο, ένα πιάτο φαΐ για την οικογένεια του, σχολειό για το παιδί του. Για να μπορεί να αντικρίζει στα μάτια τους συναδέλφους του και την οικογένεια. Γι’ αυτό είναι καρφί στο μάτι των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων η δράση των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Είναι αυτοί που πριν ένα μήνα, μες στο κατακαλόκαιρο, απειλούσαν ότι το απόστημα των αγώνων και του ΠΑΜΕ πρέπει να σπάσει στη Ζώνη. Αυτοί που μεθοδεύουν τη συγκρότηση εργοδοτικού σωματείου για να στέλνουν τους εργάτες για δουλειά χωρίς σύμβαση, χωρίς μέτρα ασφάλειας, χωρίς ωράριο. Την ίδια στιγμή που ψηφίζουν με χέρια και με πόδια τις φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια και τους εφοπλιστές.

Αποδείχτηκε ότι τα ανδρείκελα του φασισμού, της Χρυσής Αυγής αποτελούν τη "σιδερένια γροθιά" του κεφαλαίου. Υπηρετούν το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι φασίστες θέλουν να γίνει όλη η Ελλάδα μία Μανωλάδα. Βάζουν πλάτες για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα. Γι’ αυτό απειλούν μόνο τους εργάτες, ενώ στ’ αφεντικά κάθονται σούζα.

Δε μασάμε από τέτοια. Δε λυγάμε ούτε στις πιο σκληρές δυσκολίες. Η εργατική τάξη έχει αστείρευτη δύναμη όχι μόνο να σαρώσει αυτές τις συμμορίες, αλλά να ανατρέψει όλη την αντεργατική λαίλαπα.

Κανείς μόνο του στην κρίση. Κανείς μόνος του στις επιθέσεις των νταήδων της εργοδοσίας. Η εργατική τάξη πρέπει οργανωμένα να τους αντιμετωπίσει, να τους απομονώσει. Να τους τοποθετήσει εκεί που πραγματικά τους ανήκει, στο περιθώριο. Χωρίς φόβο, με οργάνωση στα σωματεία και μέσα από τη δράση των Λαϊκών Επιτροπών.

Κάθε συνδικάτο έχει ευθύνη να οργανώσει την πάλη του απέναντι στους πραιτοριανούς των μονοπωλίων, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στη θύελλα των μέτρων που αντιμετωπίζουμε. Να ενημερώσουμε τα μέλη των σωματείων, όλους τους εργάτες στους χώρους δουλειάς για το χαρακτήρα και την αποστολή της Χρυσής Αυγής. Να οργανωθούν μαζικά οι εργάτες στα συνδικάτα τους. Να οργανώσουμε την πάλη απέναντι στην αντεργατική λαίλαπα. Να απλώσουμε το χέρι σε κάθε εργάτη που υποφέρει. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στα φασιστοειδή και στην τάξη που υπηρετούν.

Να μην μπορούν να σταθούν στους χώρους δουλειάς, να τους βλέπουν μόνο από φωτογραφία. Να λουφάζουν και να νιώθουν την περιφρόνηση των συναδέλφων μας, το μίσος για ό,τι σάπιο και αντεργατικό πρεσβεύουν. Να τους παίρνει ο λαός μας στο κυνήγι σε κάθε φτωχογειτονιά. Να κόψουμε το χέρι σε κάθε δειλό που θα τολμήσει να απλώσει χέρι σε εργάτη και στην οικογένειά του.

Καλούμε τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση την Τρίτη 17 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.