Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ιμπεριαλισμός και "Εθνική Ασφάλεια"Παραθέτουμε απόσπασμα από την "Καθημερινή" της Κυριακής 1η Σεπτέμβρη σε αφιέρωμα για τις εξελίξεις με την Συρία: 

"Στο πλαίσιο της προετοιμασίας και για το ενδεχόμενο να βρεθεί η χώρα αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ασύμμετρης απειλής από κάποια επίθεση, γίνεται επικαιροποίηση των σχεδίων που είχαν εκπονηθεί το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και, σύμφωνα με τις αρμόδιες πηγές, έχει τεθεί σε ετοιμότητα ο μηχανισμός, αν και θεωρείται ότι ο κίνδυνος για μια τέτοια επίθεση εναντίον της Ελλάδας είναι εξαιρετικά μικρός." 
(Δική μας υπογράμμιση, αν και τι να πρωτουπογραμμίσουμε....)

Όταν τους τελειώνει ο "πατριωτισμός" αρχίζει η "εθνική ασφάλεια"...
Να λοιπόν πως ο ιμπεριαλισμός πάει χέρι χέρι με την καταστολή στο εσωτερικό μιας χώρας. Καμία αυταπάτη για τους κομμουνιστές: ο κρατικός μηχανισμός και η αστική τάξη δεν κοιμούνται. 
Και γι'αυτό πρέπει να εμποδιστεί η συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, καθώς αυτή συνοδεύεται με την ανάπτυξη της πιο αντιδραστικής πολιτικής των αστών. 

Naphta
 
Υ.Γ. Σύμφωνα και με αυτήν την πιθανή εξέλιξη πρωτίστης σημασίας είναι η προστασία και η υποστήριξη των μεταναστών εργατών και συντρόφων στην χώρα, οι οποίοι ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με κατηγορίες ή και απλές υποψίες για "τρομοκρατία". Πάνω από όλα οι πρωτοπόροι μετανάστες εργάτες μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο της ασφάλειας και των μυστικών υπηρεσιών του αστικού κράτους. Γι' αυτό απαιτείται ταξική αλληλεγγύη και επαγρύπνηση απέναντι στην δράση των κατασταλτικών μηχανισμών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.