Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Εφοπλιστικό Κεφάλαιο: Η πιο αντιδραστική μερίδα της ελληνικής αστικής τάξης





Οι επιθέσεις της Πέμπτης 12ης Σεπτεμβρίου 2013 εναντίον ομάδας αφισοκόλλησης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα από τους φασίστες της "Χρυσής Αυγής" δεν ήταν μια τυχαία κίνηση μιας χούφτας τραμπούκων. Ήταν μια οργανωμένη προβοκάτσια, φανερό σε όποιον έχει μάτια να δει και αυτιά να ακούσει (1234, καθώς και άλλα πολλά για όποιον ενδιαφέρεται). Ήταν μια οργανωμένη επιχείρηση προβοκάτσιας, τρομοκρατίας ενάντια στο πρωτοπόρο κομμάτι του εργατικού κινήματος και της οργανωμένης εργατικής τάξης. 

Ποιος είναι όμως ο κυριότερος στόχος αυτής της συγκεκριμένης επίθεσης; Κανένας άλλος από το να πατήσουν οι φασίστες πόδι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος για λογαριασμό του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Να χτυπήσουν δηλαδή τα ταξικά συνδικάτα της περιοχής που αντιστέκονται στις αντεργατικές απαιτήσεις του κεφαλαίου που θέλει να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις και να μειώσει τα μεροκάματα. Κατέφυγαν  στην βία ακριβώς επειδή κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να τα βάλουν με εργάτες που είναι αποφασισμένοι να αντισταθούν, αποφασισμένοι να μείνουν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους και την τάξη τους. Που έχουν αναπτύξει αρκετή συνείδηση ώστε να οργανωθούν ταξικά, να μην εξαπατώνται από τις αυταπάτες που τους προσφέρουν οι αστοί και οι οπουρτουνιστές (σε αγαστή συνεργασία μεταξύ τους) και να αντιστέκονται στις δυσκολίες της κρίσης με ταξική αλληλεγγύη


Οι φασίστες σε αυτήν την επίθεση λειτούργησαν ως εκτελεστικός βραχίωνας του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Περί αυτού δεν πρέπει πλέον να υπάρχει καμία αμφιβολία. Με αυτόν τον τρόπο το εφοπλιστικό κεφάλαιο κατέχει τον ρόλο της πλέον αντιδραστικής μερίδας της ελληνικής αστικής τάξης και αυτό γιατί φαίνεται ότι το εργατικό κίνημα των ναυτεργατών μπαίνει αμετακίνητο εμπόδιο στα συμφέροντα του, που δεν είναι άλλα από την αύξηση των κερδών του εις βάρος των εργατών. 

Και μην αυταπατόμαστε: Όσο διεθνές και παγκόσμιο και να είναι στον χαρακτήρα του το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τόσο διατηρεί σημαντικότατα συμφέροντα στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Συμφέροντα τα οποία καλείται να εξυπηρετήσει αυτήν την στιγμή το ελληνικό αστικό κράτος (δεν θα δίσταζαν φυσικά και υπό άλλες συνθήκες να στραφούν και σε άλλο κράτος, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους γενικά, αλλά και στην Ελλάδα). Όταν αυτό αδυνατεί να φτάσει άμεσα στον στόχο, ενεργοποιείται και ο γνωστός παρακρατικός μηχανισμός

Το εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι πολύ παραπάνω από μια ομάδα πλοιοκτητών. Μέσω γιγαντιαίων επιχειρηματικών ομίλων ελέγχουν το σύνολο σχεδόν του τραπεζικού, του ενεργειακού και του μιντιακού τομέα. Ελέγχουν δηλαδή την κεφαλαιακή ροή, την ενεργειακή επάρκεια και τους ιδεολογικούς μηχανισμούς της χώρας. Ναι, είναι αυτά τα καταραμένα μονοπώλια, με τα οποία σας κουράζουμε συνέχεια. Και είναι αυτά τα μονοπώλια που κατέβασαν τις συμμορίες δολοφόνων στους δρόμους του Περάματος το βράδυ της Πέμπτης.

Πίσω από τις ωραίες εικόνες των καναλιών τους, πίσω από την γυαλάδα της χλιδής τους, πίσω από την "σοβαρότητα" των λόγων τους δεν κρύβεται τίποτα άλλο από την σαπίλα του μονοπωλιακού και ιμπεριαλιστικού καπιταλισμού. Και όσο σαπίζει τόσο θα αμολάει τα σκυλιά του. 

Οι κομμουνιστές όμως δεν τρομοκρατούνται και γνωρίζουν πως να αντιμετωπίζουν τις προβοκάτσιες και τους φασίστες. Δεν θα παίξουμε με τους όρους της "νύχτας" που προσπαθούν να μας επιβάλουν. Νταϊλίκια και τσαμπουκάδες είναι για τα μάτια του κόσμου που έχει αποβλακωθεί από την αστική παραπληροφόρηση. Που θέλει να βλέπει τους "ακραίους" να δέρνονται για να έχει ήσυχη την μικροαστική του συνείδησή του που δεν μπλέκει με κινήματα και συνδικάτα και μένει μακριά από τις "φασαρίες". 

Οι κομμουνιστές αυτό που ξέρουν να κάνουν είναι να μένουν όρθιοι. Να μην γίνονται παιχνιδάκι στα σχέδια των αστών και του σιναφιού τους. Να μην λυγίζουν ούτε μπροστά σε απειλές και βρισιές ούτε και στην βία.  Να παραμένουν πιστοί στην τάξη τους και τον σκοπό τους. Οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, οι κομμουνιστές δεν σκύβουν το κεφάλι.


Έξω όλοι οι φασίστες από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος! Έξω από το εργατικό κίνημα τα τσιράκια και οι δολοφόνοι των εφοπλιστών!

Naphta

2 σχόλια:

  1. Το έχω από πρωίας (προσ)θέσει στην πλαϊνή μπάρα, στα επί μακρόν μόνιμα, με τρεις ακόμα παραπομπές σε ισάριθμα, επίσης πολύ δυνατά, άρθρα σου.
    Την καλημέρα μου, σύντροφε.
    Με δύναμη πάλι και πάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για την αναδημοσίευση και τις παραπομπές. Χαίρομαι που σου άρεσε. Νομίζω όσα και να γράψουμε για τέτοιους είδους περιστατικά ποτέ δεν θα είναι αρκετά. Όσο και να μιλούν από μόνα τους τα γεγονότα, άλλο τόσο είναι δραστήριοι οι ιδεολογικοί μηχανισμοί και ισχυρές οι μικροαστικές προκαταλήψεις. Δεν τρομοκρατούμαστε σε καμιά περίπτωση, αλλά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο σοβαρή. Αυτή ήταν μια επίθεση μέσα στην καρδιά της εργατικής τάξης. Μιλάμε για της ΝΕΖ του Περάματος. Το σχέδιό τους είναι συντονισμένο και δουλεμένο. Απαιτείται μεγάλη ετοιμότητα, επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα για να το εμποδίσουμε.
      Πολύ καλό που ο Αντώνης και άλλοι επανέρχονται στο ιστορικό της δράσης αυτού του μηχανισμού. Ουδέν καινόν υπό τόν ήλιον.
      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.