Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

 Μενίδι: Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε κοντέινερ στο στρατόπεδο Καποτά


Με τη συνοδεία τριών διμοιριών των ΜΑΤ, συνεργεία της ΔΕΗ, έκοψαν το ρεύμα στα κοντέινερ των σεισμοπαθών στο στρατόπεδο Καποτά, με το πρόσχημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε μια ακόμη κίνηση που στοχεύει στην απομάκρυνση όσοι είναι αναγκασμένοι να μένουν στα κοντέινερ στο στρατόπεδο.

Στις αντιδράσεις των κατοίκων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι άνεργοι, οι δυνάμεις των ΜΑΤ, απάντησαν με επίθεση με χημικά, ενώ προχώρησαν και σε αρκετές προσαγωγές.

Ήδη τα συνεργεία της ΔΕΗ, έκοψαν το ρεύμα σε 200 κοντέινερ, ενώ την Πέμπτη, θα επανέλθουν για να συνεχίσουν.

Αυτή την στιγμή 3.500 άτομα, μένουν στα κοντέινερ. Πρόκειται κυρίως για σεισμοπαθείς που είδαν τα σπίτια τους να κρίνονται ακατάλληλα, στο σεισμό του 1999. Παράλληλα, στον καταυλισμό κατέφυγαν και οικογένειες που βρέθηκαν στο δρόμο.

Όπως καταγγέλλει η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, τα συνεργεία της ΔΕΗ, έκοψαν αδιακρίτως το ρεύμα σε κοντέινερ που στοιβάζονται πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και σε ασθενείς που έχουν ανάγκη μηχανικής υποστήριξης.

Παράλληλα, η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου, το Παράρτημα Μενιδίου του Συνδικάτου Οικοδόμων και οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι του Μενιδίου εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο, ζητώντας την σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.