Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Νίκες του ταξικού κινήματος: «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες»Φθιώτιδα: Ο αγώνας των εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» έφερε αποτελέσματα

Η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στη Φθιώτιδα έφερε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα.

Η διοίκηση της επιχείρησης κατά τη συνάντησή της με τους απεργούς, παρουσία της αντιπροσωπείας του Συνδικάτου Τροφίμων Φθιώτιδας και της Ομοσπονδίας του κλάδου, δεσμεύτηκε να καταβάλει μέχρι το τέλος του μήνα την τρέχουσα μισθοδοσία, να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει την αποπληρωμή των οφειλόμενων, που φτάνουν ακόμα και περισσότερους από 10 μήνες. Οι εργαζόμενοι, επίσης, απέσπασαν προφορική δέσμευση για την επαναφορά των απολυμένων στη δουλειά με τις πρώτες ανάγκες που θα προκύψουν σε εργατικό δυναμικό.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στη Γενική τους Συνέλευση, που έγινε με τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων από όλες τις μονάδες της επιχείρησης σε Λάρυμνα και Τραγάνα, αναστολή των κινητοποιήσεων. Υπογράμμισαν παράλληλα την ανάγκη να παραμένουν σε επιφυλακή και ετοιμότητα, να μη δείξουν καμιά επανάπαυση. 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ...17....

ΤΕΤΑΡΤΗ 18/2/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς τους εργαζόμενους της Φθιώτιδας στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕΒΕ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΔΣ του Σωματείου χαιρετίζει τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα που δώσαμε με επιτυχία. Συλλογικά και με σύνθημα «ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ» αναγκάσαμε την εργοδοσία να υποχωρήσει και να δεσμευτεί για το μεγαλύτερο μέρος των αιτημάτων μας. Είχαμε θετικό αποτέλεσμα σε εποχή που η απληρωσιά και η καθυστέρηση των δεδουλευμένων είναι κανόνας και όχι εξαίρεση.

Παρουσία αντιπροσωπείας του Συνδικάτου μας και της Ομοσπονδίας του κλάδου, η διοίκηση της επιχείρησης δεσμεύτηκε να καταβάλει μέχρι το τέλος του μήνα την τρέχουσα μισθοδοσία, να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει την αποπληρωμή των οφειλομένων, που φτάνουν ακόμα και περισσότερους από 10 μήνες. Επίσης, αποσπάσαμε δέσμευση για την επαναφορά των απολυμένων στη δουλειά με τις πρώτες ανάγκες που θα προκύψουν σε εργατικό δυναμικό.

Η τελευταία Γενική μας Συνέλευση αποφάσισε την αναστολή της απεργίας, αλλά, παράλληλα, να παραμείναμε σε επιφυλακή και ετοιμότητα για να μην αθετήσει τις δεσμεύσεις της η διοίκηση. «Το δρόμο μας τον μάθατε» όπως είπε ένας συνάδελφός σας στην ομιλία του. «Είναι ο δρόμος της οργανωμένης πάλης μέσα από το Σωματείο».

Η αίσια κατάληξη της μάχης που δόθηκε οφείλεται στη δική μας ανυποχώρητη στάση, αλλά και στον τρόπο που οργανώθηκε. Είναι αποτέλεσμα μακροχρόνιας πάλης, μικρότερων, αλλά συνεχών συγκρούσεων στο χώρο. Τώρα αντιλαμβανόμαστε ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, παρά μόνο εκείνος που δεν δόθηκε. Ότι η σχέση ανάμεσα στο αφεντικό και στον εργάτη είναι ανταγωνιστική, επειδή η ανάγκη του κέρδους επιβάλλει στον πρώτο να πληρώνει όλο και φτηνότερα –ή και καθόλου, όποτε μπορεί- την εργατική δύναμη που προσφέρει ο δεύτερος.

Η εργατική αλληλεγγύη που εκφράστηκε πολύμορφα από την Ομοσπονδία, από τα ταξικά συνδικάτα της Φθιώτιδας, από τους επαγγελματίες της Αταλάντης, από τις γυναίκες της ΟΓΕ, από τη Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών, από το λαό της περιοχής είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας στην επιτυχία μας.

Η αγωνιστική πορεία που ακολουθήσαμε αφήνει στους εργαζόμενους της Φθιώτιδας σημαντική παρακαταθήκη. Είναι «μάθημα» για όλους: Συσπείρωση, οργάνωση, ενότητα σαν γροθιά και το κεφάλι ψηλά.

Το ΔΣ του Σωματείου με την Ομοσπονδία είναι κάθε στιγμή δίπλα σας. Αναμένουμε τις απαντήσεις του υπουργείου Εργασίας για την τριμερή συνάντηση και του Οικονομίας, ώστε να μη φορολογηθείτε για τα απλήρωτα δεδουλευμένα σας.

Με ταξικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΤΟ Δ. Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΥΓΕΡΗΣ ΗΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.