Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Πάτρα: Διήμερη συναυλία του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου



Διήμερη συναυλία με θέμα «τα τραγούδια του λαού μου» - Μικρά Ασία (καταστροφή - ξεριζωμός - αποκατάσταση - ρατσισμός - ξενοφοβία) πραγματοποιεί στις 20 και 21 Ιούνη ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Ο Παμμικρασιατικός στα 90 χρόνια ύπαρξής του πρόσφερε και προσφέρει σημαντικό έργο κοινωνικό-πολιτιστικό στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας.

Ο Παμμικρασιατικός με το ιδιαίτερό του γνώρισμα, εκπροσώπησης των Μικρασιατών της πόλης μας, που ανέρχονται σήμερα στις 35.000 περίπου, με τη γνωστή τους ιστορία, πολιτισμό, προσφορά, έχει την έδρα του στο "Σπίτι Πολιτισμού", στην οδό Φωκαίας 26, στα Προσφυγικά Πάτρας.

Ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος προσπαθεί να αναπτύξει τον λαϊκό πολιτισμό και να προβάλει τις παραδόσεις του λαού μας. Βασικός του στόχος παραμένει η διάδοση των εν λόγω παραδόσεων, των ηθών και εθίμων, των μουσικών δημιουργιών και των χορών της Μικράς Ασίας, της Πατρίδας μας.

Ο Σύνδεσμός μας έχει αναπτύξει στο "Σπίτι Πολιτισμού" δραστηριότητες, που σκοπό έχουν τη δημιουργική απασχόληση των εργαζομένων και κύρια της νεολαίας.

Πιστεύουμε, ότι με αυτόν τον τρόπο επιχειρούμε, έκτος των άλλων, και την πρόληψη της χρήσης ναρκωτικών και παράλληλα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις αλληλοκατανόησης με τους συνανθρώπους μας άλλων εθνοτήτων, που κατοικούν στην περιοχή μας.

Ήδη στο Σύνδεσμό μας λειτουργεί το Μουσικό Εργαστήρι, τμήμα χορωδίας, τμήματα παραδοσιακών χορών ενηλίκων και παιδιών, τμήματα Μικράς Ασίας - Καππαδοκίας - Ποντιακό, τμήμα σύγχρονου χορού - χοροθέατρο για νέους, τμήμα αργεντίνικου χορού και λειτουργία κινηματογράφου.

Από ενός έτους έχει ολοκληρωθεί και λειτουργεί το Μουσείο Μικρασιατικής Μνήμης.

Στα πλαίσια αυτά, ο Παμμικρασιατικός πραγματοποιεί (για 2η φορά) στο Ρωμαϊκό Ωδείο διήμερη συναυλία στις 20-21/06/2014 με θέμα: "Τα τραγούδια του λαού μου" - Μικρά Ασία (καταστροφή - ξεριζωμός - αποκατάσταση - ρατσισμός - ξενοφοβία)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.