Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Νίκες του ταξικού κινήματος: Νίκησαν οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ – Η εργοδοσία πήρε πίσω τις ατομικές συμβάσεις εργασίας


Την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι της ΕΒΓΑ, μετά την υπαναχώρηση της εργοδοσίας, η οποία μπροστά στην καθολική αντίδραση των εργαζομένων πήρε πίσω το έγγραφο της Σύμβασης Εργασίας που κατέθεσε την Πέμπτη.

Να θυμίσουμε ότι η Ατομική Σύμβαση Εργασίας, μεταξύ άλλων επιχειρούσε να παγιώσει τις μειώσεις μισθών που μονομερώς επέβαλε η εργοδοσία, ενώ άνοιγε την δρόμο στην υπενοικίαση των εργαζομένων σε εργολάβους οι οποίοι θα επέβαλλαν καθεστώς γαλέρας χωρίς κανένα δικαίωμα για τους εργαζόμενους.

Στην πανηγυρική Γενική Συνέλευση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στην πύλη του εργοστασίου στην Ιερά Οδό, ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, αφού ξεκαθάρισε ότι το σωματείο και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αποκρούσουν τυχόν νέα απόπειρα της εργοδοσίας να προχωρήσει με τις ατομικές συμβάσεις, σημείωσε ότι χάρη στην στάση του συνόλου των εργαζομένων, αποκρούστηκαν οι απειλές και η τρομοκρατία της εργοδοσίας, ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους. Σημείωσε ότι αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά, ότι το σωματείο είναι το αποκούμπι των εργαζομένων και πως η συντονισμένη μαζική αντίδραση, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικό παρών στην απεργία της 9ης Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση, κάτω από τα πάνω της Ομοσπονδίας. 

Οι εργαζόμενοι απαιτούν:
 • Επιχειρησιακή σύμβαση με τους μισθούς που ίσχυαν στις 30 Σεπτέμβρη 2013 αναδρομικά από 1 Οκτώβρη 2013 (πριν τις μονομερής μειώσεις).
 • Πλήρης εφαρμογή του κανονισμού εργασίας στο άρθρο «παροχές» με αναδρομική ισχύ σε αυτά που έχουν περικοπεί (μέρος δωροεπιταγών, ασφαλιστική κάλυψη, εκδρομή).
 • Εφαρμογή και καταβολή της διαχρονικής συμφωνίας του επιδόματος 4ετίας με αναδρομική ισχύ.

2 σχόλια:

 1. Επειδή θεωρώ πολύ χρήσιμη την ετικέτα αυτή, ενημέρωσέ την αν θες με την ανάρτηση για την επιτυχημένη κινητοποίηση στην Cosco, καθώς και με το νέο για την σημαντική κατάκτηση του νεοσυσταθέντος σωματείου εργαζομένων στην κατασκευή μετρό.

  http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/50985/symvasi-me-simantikes-ayxiseis-ypegrapsan-oi-ergazomenoi-sta-erga-toy

  Με την ευχή οι αναρτήσεις της ετικέτας να πολλαπλασιαστούν το συντομότερο δυνατόν!

  Σεβέκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε ευχαριστώ πολύ, σύντροφε! Έχεις δίκιο, την έχω παραμελήσει και είναι όντως σημαντική.. Θα ανεβούν προσεχώς.

   Διαγραφή

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.