Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

Σύσκεψη των ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΟΓΕ-ΜΑΣ για ανάληψη κοινών πρωτοβουλίωνΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
Σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 10 Μάη στις 6 το απόγευμα οι Γραμματείες των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ για την ανάληψη συγκεκριμένων από κοινού πρωτοβουλιών, μπροστά στην άσχημη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για το λαό, μετά από πρόσκληση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου.

Αναλυτικά η πρόσκληση του ΠΑΜΕ:

«Αγαπητοί συναγωνιστές,

Οι περικοπές των τελευταίων χρόνων στις συντάξεις, τις παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης, την Υγεία έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους ασφαλισμένους και ιδιαίτερα στους συνταξιούχους.

Η καταλήστευση των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων από όλες τις κυβερνήσεις για πολλά χρόνια, κυρίως των τελευταίων χρόνων της καπιταλιστικής κρίσης, με τα κουρέματα κλπ. έχουν αφήσει τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης άδεια.

Ταυτόχρονα τεράστια είναι τα προβλήματα που προκύπτουν από την επίσημη και ανεπίσημη ανεργία, την αδήλωτη ή ανασφάλιστη εργασία, τις χαριστικές ρυθμίσεις ή τις χαριστικές πράξεις προς τους μεγαλοεργοδότες, τους ανύπαρκτους ελέγχους, την υποχρηματοδότηση από το κράτος, αλλά και το κλείσιμο χιλιάδων κυρίως μικρών επιχειρήσεων.

Η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη. Ο κίνδυνος νέων μειώσεων στις συντάξεις, την Υγεία, τις κοινωνικές παροχές και η στάση πληρωμών είναι ενδεχόμενος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.

Για το ΙΚΑ η μείωση των εσόδων του για το πρώτο τρίμηνο του 2013 είναι από 12 έως 14%. Το ΙΚΑ κάθε χρόνο χάνει ποσά της τάξης των 2.5 δισ. και η δανειοδότησή του αυξάνεται σταθερά προκειμένου να καταβάλει τις μηνιαίες συντάξεις.

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση στον ΟΓΑ και άλλα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Ο ΟΑΕΕ για κάθε μήνα εισπράττει 140 περίπου εκατομμύρια και για συντάξεις χρειάζεται 240 εκατ.

Πρόκειται για την εφαρμογή συνειδητών πολιτικών που εκπορεύονται από τις ανάγκες του κεφαλαίου για το κτύπημα του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης με συντάξεις πείνας των 350 ευρώ και παρακάτω και την παράδοσή του στους ιδιώτες.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση το ΠΑΜΕ σας καλεί σε σύσκεψη την Παρασκευή 10.5.13 ώρα 6 μ.μ. στα γραφεία του προκειμένου να συζητήσουμε την ανάληψη συγκεκριμένων αγωνιστικών από κοινού πρωτοβουλιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.