Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΚΚΕ: Η επίθεση στη Μανωλάδα είναι επίθεση εναντίον συνολικά της εργατικής τάξηςΣε ανακοίνωσή του, για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος των μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η δολοφονική επίθεση εναντίον μεταναστών εργατών γης στη Μανωλάδα δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε ένα μεμονωμένο γεγονός, όπως λένε ορισμένοι. Το ΚΚΕ εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των εργατών γης στην περιοχή. Σήμερα η απάντηση πρέπει να είναι πιο αποφασιστική. Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή οργάνωσε κινητοποιήσεις στη Μανωλάδα και σε άλλες πόλεις, σε όλη τη χώρα, ενάντια σε αυτό το όργιο εργοδοτικής τρομοκρατίας. Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, βρέθηκε με αντιπροσωπεία της Κεντρικής του Επιτροπής στην Ηλεία.

Θα πρωτοστατήσει με συνεχείς παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες για να σταματήσουν οι εγκληματικές επιθέσεις σε βάρος εργατών, για να σταματήσει το σύγχρονο δουλεμπόριο και οι άθλιες συνθήκες ζωής και εργασίας χιλιάδων εργατών στη χώρα μας. Για να ανατραπεί η πολιτική που αυξάνει την εκμετάλλευση όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων και αποθρασύνει τα μεγαλοαφεντικά που επιτίθενται με δολοφονικό τρόπο σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Η επίθεση στη Μανωλάδα είναι επίθεση εναντίον συνολικά της εργατικής τάξης. Δείχνει τις ορέξεις των κεφαλαιοκρατών για ακόμη πιο φτηνούς και υποταγμένους εργάτες. Όπλο των εργαζομένων είναι η ταξική ενότητά τους, η οργάνωση και πάλη για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων και της εργοδοτικής τρομοκρατίας, μέχρι την οριστική ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα ανώνυμα σχόλια δεν δημοσιεύονται. Δεν δημοσιεύονται σχόλια τα οποία θεωρούμε ότι δεν ανταποκρίνονται στην δική μας αντίληψη διαλόγου. Δεν γίνεται αποδεκτός αντικομμουνιστικός, φασιστικός, ρατσιστικός οχετός, καθώς και σχόλια προβοκατόρικου χαρακτήρα κάθε είδους. Οι διαχειριστές θεωρούν δικαίωμά τους την διαγραφή ή μη δημοσίευση οποιουδήποτε σχολίου κατά την κρίση τους και χωρίς υποχρέωση περαιτέρω εξηγήσεων.